Меню
На Львівщині слідчі повідомили про підозру організатору так званих «реабілітаційних центрів», де незаконно утримували та катували людей
Опубліковано 03 грудня 2019 року о 11:17

Співробітники відділу розслідування особливо тяжких злочинів (відділу детективів) слідчого управління Головного управління Національної поліції у Львівській області спільно з працівниками управління боротьби зі злочинами пов’язаними з торгівлею людьми поліції Львівщини за процесуального керівництва прокуратури області встановили, що у так званих «реабілітаційних центрах» осіб, залежних від психоактивних речовин, утримували проти їх волі, змушували працювати та жорстоко карали за найменші порушення режиму.

Під час досудового розслідування  правоохоронці встановили, що у період з 2016 до 2019 року 34-річний житель Львова організував у селах Пустомитівського району діяльність трьох центрів для перебування та платного «лікування» осіб від алкогольної та  наркотичної залежності.

 

Жодної кваліфікованої медичної допомоги «пацієнти» не отримували, при цьому місячна платня за «лікування», яку сплачували родичі утримуваних, становила від 7 до 12 тисяч гривень.

Організатор разом із спільниками утримували «пацієнтів» у центрах проти їх волі у шкідливих для здоров’я умовах, а також використовували їх примусову працю. Деякі з них були поміщені у заклади примусово.

У «пацієнтів» вилучали мобільні телефони, а за спроби самовільно залишити приміщення центру були передбачені жорстокі покарання. Психологічне та фізичне насильство щодо утримуваних застосовувалось також за будь-які інші порушення так званих «правил перебування у реабілітаційному центрі».

Слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів Головного управління Нацполіції Львівщини повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.3 ст.149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) КК України, ч.3 ст.146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) КК України та ч.2 ст.127 (катування) КК України.

Максимальне покарання, передбачене санкціями статей – до п’ятнадцяти років позбавлення волі із конфіскацією майна. Досудове розслідування триває.

 

Відділ комунікації поліції Львівської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux