Меню
На Львівщині поліцейські обговорили запровадження системи «Custody Records»
Опубліковано 14 вересня 2021 року о 11:16

Сьогодні, 14 вересня, відбулась відеоселекторна нарада за участі начальника Управління дотримання прав людини Національної поліції України полковника поліції Руслана Горяченка, керівництва Головного управління Національної поліції у Львівській області, начальників територіальних та міжрегіональних підрозділів поліції Львівщини щодо запровадження системи «Custody Records».

«Custody Records» - проєкт, спрямований на підвищення рівня довіри громадян до правоохоронної системи, який передбачає цілодобову фіксацію всіх дій щодо затриманої особи чи будь-якого громадянина, який потрапляє до відділку поліції та створює безпечне середовище, як для громадян так і для самих поліцейських.

«Фіксується уся інформація про особу, яка перебуває у відділку поліції. Хто прийшов, коли, з ким спілкувався, чи не було порушень з боку поліцейських або щодо поліцейських. Якщо йдеться про затриманих – хто затримав, чому, в межах чого, чи спілкувався затриманий з адвокатом. «Custody Records» дає можливість узагальнювати цю та іншу інформацію, здійснювати її аналіз щодо кожного конкретного випадку, кожної конкретної особи, за прізвищем, датою та іншими параметрами»,- зазначив Руслан Горяченко.

Впровадження цієї системи є прикладом сучасної світової практики правоохоронної діяльності, яка дає змогу посилити гарантії захисту затриманих осіб від неналежного поводження та  захистити самих правоохоронців від неправдивих звинувачень з боку затриманих осіб.

«Варто зазначити, що у тих підрозділах, де вже запроваджена система «Custody Records», мінімізовані скарги від громадян, від відвідувачів, щодо порушення їх прав з боку правоохоронців, тобто, система зарекомендувала себе виключно позитивно, вона є ефективною і ми маємо разом працювати над її впровадженням у всіх територіальних підрозділах – управліннях, відділах та відділеннях поліції Львівської області»,- зазначив начальник Управління дотримання прав людини Національної поліції України.

За результатами наради будуть визначені практичні завдання щодо запровадження проєкту «Custody Records» у підрозділах поліції Львівщини.

 

Відділ комунікації поліції Львівської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux