Меню
У селищі Славське відкрилась перша в ОТГ на Львівщині поліцейська станція
Опубліковано 12 листопада 2020 року о 16:54

Участь в урочистому відкритті станції, яке відбулося сьогодні, 12 листопада, взяли заступник начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області капітан поліції Дмитро Міхалець та голова Славської об’єднаної територіальної громади Володимир Бега.

Славська об’єднана територіальна громада першою на Львівщині взяла участь у проєкті «Поліцейський офіцер громади», головною метою якого є забезпечити кожну територіальну громаду поліцейським офіцером, який не лише працюватиме на території громади, але й, по можливості, житиме там.

Поліцейський офіцер громади здійснює повноваження дільничного офіцера поліції, інспектора ювенальної превенції та патрульної поліції, а  головне його завдання - надавати мешканцям якісні поліцейські послуги, щоденно забезпечувати правопорядок на території обслуговування, своєчасно реагувати на проблеми громади та запобігати вчиненню правопорушень. Проект впроваджується для реалізації принципу взаємодії населення на засадах партнерства, а оцінювати роботу правоохоронців будуть самі мешканці.

Славська ОТГ налічує 9 селищних рад, її площа складає більше 430 квадратних кілометрів, а населення – майже 14,5 тисяч мешканців. Славське відоме своїми гірськолижними курортами та відпочинковими базами, які щороку відвідують сотні тисяч туристів.

10 квітня начальник Головного управління Національної поліції у Львівській області полковник поліції Василь Віконський та голова Славської об’єднаної територіальної громади Володимир Бега підписали Меморандум  про співпрацю у рамках проекту «Поліцейський офіцер громади», а за кілька днів до того було оголошено конкурс на дві посади поліцейських офіцерів громади у Славську ОТГ, які в подальшому обійняли поліцейські Андрій Зинич та Богдан Шрібак.

«Цей проєкт є одним з найуспішніших, що реалізовується в Україні, а його завданням є забезпечення кожної громади своїм поліцейським, який буде частиною громади, в якій працюватиме та житиме, а оцінювати його ефективність будуть самі мешканці. Дякую голові Славської об’єднаної територіальної громади, голові райадміністрації, виконавчому комітету, депутатському корпусу та всім членам громади за те, що виявляли ініціативу та забезпечили підтримку в реалізації цього проекту. Безпека громади залежить від нашої співпраці і керівництво поліції Львівщини гарантує подальшу тісну комунікацію в реалізації всіх безпекових проектів у громаді», - зазначив Дмитро Міхалець.

За кошти громади поліцейським виділили окреме приміщення, обладнане усім необхідним для роботи, а також поліцейський автомобіль. Саме на поліцейській станції  чергуватимуть правоохоронці і сюди мешканці звертатимуться у разі потреби.

«Я вдячний керівництву поліції Львівщини за співпрацю у рамках проекту «Поліцейський офіцер громади», за навчених та підготовлених правоохоронців, які забезпечуватимуть правопорядок у нашій громаді. Ми пишаємось, що наша ОТГ стала першою на Львівщині, яка пройшла цей шлях і відкрила у себе поліцейську станцію і очікуємо, що ці двоє поліцейських офіцерів невдовзі стануть частиною нашої громади, забезпечуватимуть дотримання законності та реагуватимуть на усі звернення людей», - наголосив Володимир Бега.

Відділ комунікації поліції Львівської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux