Меню
У Львові дві пенсіонерки віддали аферистам понад 50 тисяч гривень – поліцейські  застерігають, як не стати жертвою шахрайства
Опубліковано 27 січня 2021 року о 11:51


Правоохоронці  Львівщини закликають: якщо хтось від імені поліцейських вимагає у вас гроші за родичів, які нібито перебувають у поліції за скоєння ДТП або іншого правопорушення, негайно телефонуйте на лінію 102.

26 січня до поліції звернулася 88-річна львів’янка, яка віддала невідомим особам 7000 гривень нібито за порятунок сина.  Як встановили правоохоронці, 21 січня близько 19.00, до пенсіонерки зателефонував невідомий чоловік, який повідомив, що її син потрапив у ДТП, а тому терміново потрібні гроші. За деякий час невідомий приїхав до помешкання пенсіонерки по вулиці Краківський, де жінка передала йому кошти у сумі 7000 гривень.

Кількома днями раніше, 21 січня, до поліції звернулася 91-річна львів’янка, яка розповіла, що напередодні, 19 січня, близько 20.00, до її помешкання на вулиці Коновальця прийшли невідомі, які назвалися працівниками поліції та повідомили, що син заявниці, керуючи автомобілем, збив людину, а тому необхідно надати кошти на лікування потерпілого. Як встановили правоохоронці, невідомі, зловживаючи довірою, заволоділи грошовими коштами жінки на суму 44 тисячі гривень.
Співробітники Львівського районного управління поліції встановлюють усі обставини подій та осіб, причетних до шахрайства.
Правоохоронці закликають громадян бути пильними та обачними. Отримавши повідомлення про те, що хтось із родичів перебуває у поліції за скоєння злочину, а тому  терміново потрібні кошти на лікування потерпілого чи закриття справи, не панікуйте і не поспішайте виконувати вимоги шахраїв. Насамперед, зателефонуйте родичу та з’ясуйте, де він зараз перебуває,  а також повідомте про подію поліцію, зателефонувавши на лінію 102.

Якщо ви зрозуміли, що стали жертвою шахраїв, негайно зверніться у поліцію, опишіть прикмети зловмисників, запишіть номер телефону, з якого вам телефонували, банківські реквізити, на які аферисти вимагали перерахувати гроші, тощо. Це дасть можливість правоохоронцям оперативно виявити та затримати шахраїв.

Відділ комунікації поліції Львівської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux