Меню
На Львівщині правоохоронці викрили посадовців сільрад, які займалися незаконним відчуженням земельних ділянок
Опубліковано 04 вересня 2019 року о 14:30

Їм повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень.

Працівники Управління захисту економіки Львівщини, слідчі Бродівського відділення поліції за процесуального керівництва Радехівської місцевої прокуратури викрили колишнього голову однієї з сільрад Бродівщини, який видав громадянці неправдиву виписку з рішення виконкому сільської ради про безоплатну передачу їй земельної ділянки площею 0,5168 га.

В подальшому жінка на підставі цього документу незаконно одержала державний акт на право приватної власності на земельну ділянку, вартість якої склала 63,6 тисяч. гривень. 

Посадовцю повідомлено про підозру у вчиненні правопорушення за ч.2 ст.367 КК України (службова недбалість). Скоєння цього злочину карається позбавленням волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

В Кам’янко-Бузькому районі встановлено факт незаконного відчуження двох земельних ділянок площею 0,25 га і 0,3043 га для обслуговування житлового будинку і ведення особистого сільського господарства. Вони були передані на підставі завідомо неправдивої виписки з рішення сільради.

Колишньому її голові повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч.1 ст.366 (службове підроблення) КК України.

Максимальне покарання, передбачене статтями, - позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

За такими ж статтями повідомлено про підозру і секретарці сільради на Пустомитівщині. Вона підробила та видала завідомо неправдиве рішення щодо передачі у приватну власність земельної ділянки  площею 0,248 га для ведення особистого сільського господарства. Збитки, заподіяні територіальній громаді, склали 91 000 гривень.

Відділ комунікації поліції Львівської області

за матеріалами УЗЕ у Львівській області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux