Меню
На Львівщині судили організаторів масштабного виробництва фальсифікованого алкоголю (ФОТО)
Опубліковано 06 березня 2018 року о 11:20

Суд визнав винним членів організованої злочинної групи у скоєнні низки злочинів та засудив організатора - до чотирьох років позбавлення волі із встановленням йому іспитового строку терміном на два роки, а двох його співучасників – до сплати штрафів у сумах 51 та 68 тисяч гривень.

 

Як встановили працівники Управління захисту економіки у Львівській області спільно з працівниками поліції Львівщини та прокуратури, зловмисники налагодили потужне та масштабне виробництво фальсифікованого алкоголю та розгалужену мережу його розповсюдження у західних областях України.

 

Отримавши інформацію про діяльність підпільних цехів з виробництва фальсифікованої горілки, оперативники проаналізували географію розповсюдження значних партій контрафакту у торгівельну мережу, встановили місця розташування міні-заводів, "перевалочних баз",  місце виготовлення поліграфії, а також організаторів "алкогольного бізнесу" та маршрути поставок фальсифікованої продукції. Окрім того, правоохоронці перекрили  канали постачання спирту для потреб зловмисників.

Виробничі потужності були розташовані неподалік Львова, а збут - у прикордонних районах та у західних областях України.

Під час санкціонованих обшуків було вилучено промислові лінії та інше обладнання для незаконного виробництва спиртного, понад 35 тисяч пляшок фальсифікованої алкогольної продукції різних торговельних марок, 900 так званих «бегів» із підробленою горілкою,   більше трьох тон спирту та понад сто тисяч підроблених марок акцизного податку та етикеток.

Проведеною експертизою підтверджено, що вилучена продукція є водно-спиртовою сумішшю, яка не відповідає вимогам діючого державного стандарту на горілки, а наклеєні на пляшки марки акцизного податку для маркування алкогольних напоїв виготовлені не визначеним поліграфічним підприємством.

Обвинувальні акти за скоєння кримінальних правопорушень, передбачених ст.199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів), ч.2 ст. 204  (незаконне   виготовлення   алкогольних  напоїв шляхом відкриття підпільних цехів   або  з  використанням  обладнання,  що  забезпечує  масове виробництво таких товарів) Кримінального кодексу України щодо трьох членів організованої злочинної групи  скеровано на розгляд суду.

Рішенням районного суду членів організованої злочинної групи (ОЗГ), визнано винними у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.28 - ч.1,2 ст.204  та ч.1 ст.199 КК України та засуджено: організатора до чотирьох років позбавлення волі із встановленням йому іспитового строку терміном на два роки, а двох його співучасників – до сплати штрафів в розмірі 51 та 68 тисяч гривень.

Відділ комунікації поліції Львівської області

за матеріалами УЗЕ у Львівській області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux