Меню
Оперативне затримання зловмисника на викраденому автомобілі у Львові – результат роботи системи спільного реагування
Опубліковано 08 лютого 2018 року о 12:48

Система спільного реагування, створена Національною поліцією України, дає можливість безпосередньо з Ситуаційного центру керувати нарядами Управління поліції охорони, патрульної поліції, груп реагування патрульної поліції та іншими підрозділами поліції для оперативного пошуку та локалізації зловмисників.

Вчора, 7 лютого, близько 15.20 на оперативну лінію «102» звернувся власник автомобіля «Toyota Land Cruiser Prado» і повідомив, що його автомобіль було викрадено з вулиці Володимира Великого у Львові.

Працівники Ситуаційного центру Головного управління Національної поліції у Львівській області ввели в дію план «Перехоплення» та орієнтували на розшук автомобіля наряди патрульної поліції та інші підрозділи.

За кілька хвилин екіпаж патрульної поліції виявив викрадений автомобіль на вулиці Замарстинівській та почав переслідування.

«Диспетчери ситуаційного центру, використовуючи систему спільного реагування, повідомили про це усі підрозділи поліції та скерували у цей район максимальну кількість нарядів», - розповів начальник Управління організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування Головного управління Національної поліції у Львівській області полковник поліції Сергій Гривняк.

Наряд групи реагування Управління поліції охорони, який чергував в Шевченківському районі Львова, отримавши інформацію від оперативного чергового, також виїхав у район переслідування. О 16.05 на вулиці Миколайчука у Львові поліцейські наздогнали «Toyota» та затримали зловмисника.

На місці події працювала слідчо-оперативна група. В автомобілі було виявлено транзитні номери та пристрій для сканування сигналізації. Особу зловмисника встановлено – ним виявився 42–річний львів’янин, раніше судимий за незаконне заволодіння транспортними засобами. Чоловік затриманий в порядку ст.208 КПК України, невдовзі суд обере для нього міру запобіжного заходу. Також його перевіряють на причетність до скоєння інших кримінальних правопорушень.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) КК України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої. Проводиться досудове розслідування.

«Система спільного реагування, створена Національною поліцією України, дає свої результати. І це затримання, власне, і є приклад роботи цієї системи, коли спільно працюють Управління поліції охорони, патрульна поліція, групи реагування патрульної поліції та інші підрозділи, що дає змогу з Ситуаційного центру безпосередньо керувати нарядами і локалізовувати зловмисників. Ми можемо це робити не лише прямим пошуком, а й використовувати камери відеоспостереження, які встановлені на вулицях і кількість яких ми плануємо збільшувати, а також застосовувати в роботі спеціальні аналітичні програми», зазначив Сергій Гривняк.

 

Відділ комунікації поліції Львівської області

 

 

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux