Меню
На Львівщині триває профілактична операція «Мігрант»
Опубліковано 14 серпня 2018 року о 16:36

Від її початку, правоохоронці виявили понад півсотні мігрантів та іноземців, які порушили міграційне законодавство щодо перебування на території України.

Превентивні заходи «Мігрант» поліцейські проводять спільно з працівниками  Державної міграційної служби та Державної прикордонної служби України. За період з 1 по 13 серпня на Львівщині вони перевірили 25 хостелів, постійно відпрацьовували місцеві ринки та автодороги.

Загалом правоохоронці склали 55 адміністративних протоколів, з яких 49 – за порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні, 5 – за невжиття заходів до забезпечення їх своєчасної реєстрації та 1 – за невиконання рішення про заборону в’їзду у нашу державу.

На порушників накладено штрафні санкції в розмірі  94 890 гривень. Також до Державної міграційної служби скеровано 54 звернення щодо законності перебування іноземців в Україні. Всі вони без винятку були задоволені.

Протягом двох тижнів правоохоронці виявили у Миколаївському, Сокальському, Старосамбірському та Турківському районах чотири групи нелегальних мігрантів, до яких входили 9 громадян Туреччини, 4 громадян В’єтнаму та двоє вихідців з Пакистану. Щодо них складено адміністративні протоколи за ст.204-1 КУпАП (незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України).

Також поліцейські встановили, що троє іноземців причетні до вчинення кримінальних правопорушень. Так, у Бродівському районі правоохоронці повідомили про підозру громадянину Азербайджану  за ч.2 ст.121 ККУ, який заподіяв тілесні ушкодження жителю району, від яких той помер. Ще один громадянин Азербайджану вчинив у Львові кишенькову крадіжку у маршрутному таксі, а громадянин Латвії – викрав продукти харчування у супермаркеті в Жидачеві.

Крім того, працівники підрозділів патрульної поліції Львівщини склали 9 адмінпротоколів на іноземців за порушення правил дорожнього руху, що спричинили пошкодження транспортних засобів (ст..124 КУпАП), та ще 3 протоколи – за керування транспортними засобами,у стані сп’яніння (ст..130 КУпАП).

Нагадаємо, протягом серпня Національна поліція України спільно з Державною міграційною і прикордонною службами за участі СБУ проводять операцію під умовною назвою «Мігрант». Мета профілактичних заходів – контроль за виконанням міграційного законодавства, дотримання встановлених правил перебування в Україні іноземців та осіб без громадянства, протидія нелегальній міграції.

 

Відділ комунікації поліції Львівської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux