Меню
Курсанти Львівського державного університету внутрішніх справ склали Присягу працівника Національної поліції
Опубліковано 12 жовтня 2018 року о 13:29

Сьогодні, 12 жовтня, напередодні відзначення Дня захисника України та Покрови Пресвятої Богородиці відбулись урочистості з нагоди складання Присяги працівника Національної поліції курсантами 1-го курсу Львівського державного університету внутрішніх справ.

Церемонія відбулась у навчально-тренувальному відділі «Верещиця». На вірність українському народу присягнули 197 курсантів з шістнадцяти областей України -  вони дали клятву бути захисниками української держави, стійко стояти на сторожі її свободи і незалежності, боротися із злочинністю, захищати громадян від протиправних посягань на їх життя, здоров’я, права й свободи.

Першокурсників та усіх присутніх вітали: заступник директора Департаменту юридичного забезпечення МВС України Юрій Лотоцький, заступник Голови Національної поліції України генерал поліції третього рангу Ігор Клименко, начальник Головного управління Національної поліції у Львівській області генерал поліції третього рангу Валерій Середа, ректор Львівського державного університету внутрішніх справ полковник поліції Роман Благута, представники органів державної влади та місцевого самоврядування, батьки, рідні та друзі.

«Кожен громадянин України, який вступає на службу в Національну поліцію, особисто складає Присягу. У цих простих, але повних глибокого змісту словах сконцентровані усі вимоги, на яких базується служба у Національній поліції України. Адже немає вищого обов’язку, ніж служити Батьківщині, захищати свій народ, за необхідності віддати життя – це найвища шана громадянина своїй державі. Від вас, шановні курсанти, зараз вимагається докласти максимум зусиль аби стати фаховими поліцейськими. Легко не буде, але я переконаний, що ви впораєтеся з цим завданням. Я пишаюсь вашим вибором, вам вдасться все - треба лише вчитись і старатись. Зичу вам Божої благодаті, та прагнення стати справжніми захисниками. Хай вам щастить. Слава Україні», - звернувся до першокурсників ректор Львівського державного університету внутрішніх справ полковник поліції Роман Благута.

Від імені особового складу поліції Львівщини першокурсників привітав начальник Головного управління Національної поліції у Львівській області генерал поліції третього рангу Валерій Середа: «Шановні курсанти, ви сьогодні склали Присягу. Ви озвучили не просто написані на папері слова – вони написані кров’ю багатьох наших побратимів, котрі повинні бути для вас прикладом. Ви присягнули на вірність державі, народу, своїй землі - це ноша на все життя. І тепер головне ваше завдання – вчитись. Ви отримуватимете знання та досвід від офіцерів, багато з яких отримали його у зоні бойових дій, тому не забувайте якою ціною здобутий цей досвід. Навчання буде нелегким, такою самою буде ваша служба – коли ви захищатимете наших співвітчизників від протиправних посягань. Ніколи не зрадьте своїй присязі, служіть вірно українському народу. Нехай вам у цьому допомагає Бог. Слава Україні».

Відділ комунікації поліції Львівської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux