Меню
Поліція викрила злочинну організацію, учасники якої незаконно збули чотири тонни пороху з казенного підприємства
Опубліковано 15 липня 2020 року о 21:09

Під час сьогоднішніх обшуків на території восьми областей вилучено пів тонни вибухових речовин, зброю, боєприпаси, а також гроші та документи, за допомогою яких легалізовували списання вибухових речовин на одному із казенних підприємств. До проведення обшуків залучили понад пів тисячі правоохоронців.

Діяльність злочинної організації задокументували слідчі Головного слідчого управління та оперативники Департаменту карного розшуку Національної поліції України за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора.

Встановлено, що зловмисники впродовж року створили розгалужену мережу поставки пороху. Вибухову речовину вони отримували з казенного підприємства та, використовуючи суб’єкти підприємницької діяльності, які займаються обробленням та видаленням небезпечних відходів, реалізовували «товар» за допомогою одного з поштових операторів. Лише упродовж останніх восьми місяців зловмисники незаконно збули понад чотири тонни вибухової речовини, отримавши близько 4 мільйонів гривень нелегального прибутку.

Під час документування протиправної діяльності членів злочинної групи поліцейські провели понад тридцять контрольних закупок. Крім того, правоохоронці отримали зразки речовин для експертиз, провели відповідні експертні дослідження та здійснили інші необхідні слідчі та розшукові дії.

Сьогодні, 15 липня, слідчі і оперативники поліції разом із працівниками прокуратури провели п’ятдесят обшуків на території Львівського, Сумського, Полтавського, Дніпропетровського Черкаського, Донецького, Київського та Херсонського регіонів. До проведення процесуальних дій залучили понад 500 правоохоронців.

Під час обшуків вилучено понад півтонни вибухових речовин, зброю, боєприпаси та устаткування для їх виготовлення. Також вилучено грошові кошти та документи, за допомогою яких зловмисники легалізовували списання вибухових речовин на державних підприємствах.

Наразі учасникам злочинної групи готується вручення повідомлень про підозру за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами, вчинене групою осіб – ч. 3, ст. 28, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Також вирішується питання щодо обрання зловмисникам запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Управління комунікації

Національної поліції України

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux