Меню
Безпека дітей – наш пріоритет: ще в одній громаді Львівщини з’явиться спеціаліст з безпеки в освітньому середовищі
Опубліковано 28 жовтня 2022 року о 12:55

 Сьогодні, 28 жовтня, у Львові був підписаний Меморандум про співпрацю та партнерство між Головним управлінням Національної поліції у Львівській області, Головним управлінням Державної служби України з надзвичайних ситуація у Львівській області, Департаментом освіти і науки Львівської обласної військової адміністрації та Грабовецько-Дулібівської сільською територіальною громадою.

У заході взяли участь начальник Управління ювенальної превенції Національної поліції підполковник поліції Василь Богдан, заступник начальника поліції Львівщини Дмитро Міхалець, представники Департаменту освіти і науки ЛОВА та Головного управління ДСНС України у Львівській області, а також голова вказаної громади Петро Васильків.

«Створення безпеки для дітей – вкрай актуальний напрям і сьогодні, під час війни, адже це й виховання молодого покоління, й крок до створення загального безпекового середовища. На сьогодні до проєкту доєдналися 23 територіальні громади у 13 регіонах України, і Львівщина – один з них», - зазначив Василь Богдан.

Проєкт передбачає запровадження в органах місцевого самоврядування посади «спеціаліст з безпеки в освітньому середовищі» для раннього виявлення, запобігання та припинення негативних явищ, які відбуваються у приміщенні закладу освіти, на прилеглих територіях чи дорогою до навчального закладу і несуть загрозу для життя, фізичного, психічного здоров’я учня. Йдеться про жорстоке поводження з дитиною, дискримінацію за будь-якою ознакою, приниження честі, гідності учня, булінг (цькування), утягнення учня у протиправну діяльність, залучення його до вживання психоактивних речовин, вживання в приміщеннях шкіл чи прилеглих територіях алкогольних напоїв чи тютюнових виробів, вчинення школярем правопорушень, неконтрольоване перебування на території навчального закладу сторонніх осіб чи потрапляння до закладу зброї, наркотичних засобів, психотропних речовин тощо.

Також спеціаліст з безпеки дбатиме про організацію безпеки дорожнього руху біля закладу освіти, підвищення обізнаність учнів про права та інтереси дитини, навички безпечної поведінки, зокрема в мережі Інтернет. Крім того, до обов’язків спеціаліста входитиме проведення інформаційно-просвітницької роботи з педагогами про права та інтереси дитини, а також щодо алгоритму дій у разі виявлення порушення прав та інтересів учнів.

«Поліція Львівщини всебічно сприятиме реалізації проєкту. Наші ювенальні поліцейські та патрульні поліцейські постійно відвідують школи, розповідають дітям правила безпеки, пояснюють, які ризики можуть виникати в тій чи інші ситуації, запобігають правопорушенням серед неповнолітніх. Тепер спільно із партнерами ми зможемо ефективніше створювати безпекове середовище для дітей, що є одним з необхідних кроків для формування правового суспільства», - зазначив Дмитро Міхалець.

Нагадаємо, на території області триває реалізація програми з підвищення рівня безпеки в освітньому середовищі в рамках спільної ініціативи Національної поліції України, Міністерства внутрішніх справ України, Міністерства розвитку громад та територій України, Міністерства освіти і науки України та Державної служби України з надзвичайних ситуацій.


Відділ комунікації поліції Львівської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux