Меню
COVID-19 – поліцейські Львівщини закликають дотримуватись карантинних обмежень
Опубліковано 02 листопада 2020 року о 15:40

У зв’язку з погіршенням епідеміологічної ситуації, на виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України №641 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19», поліцейські Львівщини перевіряють дотримання підприємцями та громадянами карантинних обмежень.

Під час засідання Державної комісії ТЕБ та НС, яке відбулося 30 жовтня, було оновлено рівні епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

Зокрема, на Львівщині до так званої «червоної» зони були віднесені Пустомитівський та Сокальський райони. «Помаранчевий» рівень небезпеки встановлено у містах Львів, Борислав, Дрогобич, Моршин, Новий Розділ, Самбір, Стрий, Трускавець, Червоноград та у Бродівському, Буському, Городоцькому, Дрогобицькому, Жидачівському, Жовківському, Золочівському, Кам’янка-Бузькому, Миколаївському, Мостиському, Перемишлянському, Радехівському, Самбірському, Сколівському, Старосамбірському, Стрийському, Турківському, Яворівському районах.

«Нове зонування набирає чинності сьогодні, 2 листопада. Я хочу наголосити, що ситуація непроста і якщо ми хочемо вийти з карантину з найменшими втратами, є лише один спосіб - свідомість повинні проявляти усі. Ми повинні дотримуватись встановлених протиепідеміологічних обмежень, користуватись засобами індивідуального захисту, дбати про себе та про своїх близьких, особливо осіб похилого віку. Поліцейські виконуватимуть свою роботу - проводитимуть профілактичну роботу та виявлятимуть факти порушень карантину», - зазначив очільник поліції Львівщини Василь Віконський.

Від початку запровадження карантинних обмежень (11 березня 2020 року) правоохоронці Львівщини виявили більше 2800 випадків порушення карантинних обмежень. Щодо порушників були складені адмінпротоколи за ст.44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Від початку листопада складено таких 68 протоколів про адміністративні правопорушення. З них:

-    на підприємців (зокрема, порушення роботи кафе, ресторанів, барів та інше) - 23;
-    на продавців, які перебували на робочих місцях без засобів індивідуального захисту – 18;
-    на перевізників – 15;
-    та інші порушення.

Санкція статті передбачає покарання – штраф на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних доходів громадян та на посадових осіб – від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Поліцейські виявляють факти порушення карантинних обмежень, проводять профілактичні та роз’яснювальні бесіди. У випадках, коли керівники закладів не реагують на зауваження правоохоронців, правоохоронці, відповідно до вимог чинного законодавства та у межах службових повноважень, притягують порушників до передбаченої законодавством відповідальності.

Відділ комунікації поліції Львівської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux