Меню
«Для мене головне - безпека і довіра людей»: поліцейський офіцер однієї з громад Львівщини
Опубліковано 22 лютого 2022 року о 15:33

Поліцейська станція у селі Підгірне Підберізцівської територіальної громади розпочала роботу трохи менше року тому. Обов’язки поліцейського офіцера громади тут виконує старший лейтенант поліції Володимир Бурак, який пройшов конкурсний відбір та навчання.

«Я тут народився, знаю майже всіх мешканців, тож обізнаний з проблемами жителів громади та їх потребами», - каже поліцейський.

За рік роботи також налагодилася ефективна взаємодія з головою ТГ, депутатським та старостинським корпусом.

На території Підберізцівської територіальної громади проживає майже 7500 осіб. За кошти місцевого бюджету поліцейському офіцеру було виділене приміщення на вулиці Науковій, 1, у селі Підгірне, куди будь-хто з мешканців може звернутись за допомогою, порадою чи з повідомленням про скоєння правопорушення.

Національна поліція України спільно з міжнародними партнерами забезпечили правоохоронця службовим автомобілем, зброєю, засобами зв’язку.

Ранок поліцейського починається з моніторингу подій, які сталися у громаді протягом ночі. Якщо є потреба, він виїжджає на місце події, якщо ситуація спокійна – об’їжджає всі 11 сіл, які входять до громади. Також Володимир Бурак постійно відвідує школи, де розповідає учням про правила поведінки, небезпеку наркотиків, а також відвідує сім’ї, які потрапили у скрутні життєві обставини, цікавиться їхніми проблемами.

Мешканці громади вже давно приймають «шерифа» за свого – телефонують йому у будь-який час доби. Звертаються не лише з заявами про правопорушення – нерідко приходять, щоб розповісти про свої проблеми, почути пораду або попросити допомоги.  Доводиться бути і психологом, адже у кожному конфлікті є дві сторони – заявник та кривдник, причому це можуть бути сусіди або подружжя.

Найбільше звернень до поліцейського надходить з приводу домашнього насильства та  порушень правил благоустрою.

«На все реагую негайно - де треба, проводжу профілактично-роз’яснювальну роботу, де треба – притягую до відповідальності. Але особливу увагу приділяю запобіганню правопорушень», - ділиться секретами поліцейський.

За рік роботи поліцейської станції безпекова ситуація у громаді змінилася на краще.

«Головне моє завдання тут – допомагати та захищати. І я зроблю все, щоб підвищити рівень довіри населення до поліції - щоб люди бачили в поліцейському доброго друга і захисника», - каже Володимир Бурак.

 

                                                       Відділ комунікації поліції Львівської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux