Меню
На дорогах Львівщини минулої доби загинуло троє пішоходів
Опубліковано 15 серпня 2018 року о 11:28

Правоохоронці попереджають: перетинаючи проїжджу частину, не порушуйте Правил дорожнього руху і будьте максимально уважні!

Протягом доби 14 серпня у Львові та області сталося три дорожньо-транспортні пригоди, внаслідок яких загинули пішоходи.

Так, у Львові о 16.25 на вулиці Дорошенка 25-річний водій маршрутного автобуса здійснив наїзд на 89-річного місцевого мешканця. Від отриманих тілесних ушкоджень пенсіонер помер у лікарні.

Ще одна пригода за участі пішохода сталася о 22.25 на автодорозі Київ-Чоп в селі Старий Милятин Буського району. Під колеса автомобіля «Форд Сієра», яким керував 19-річний місцевий мешканець, потрапив його 44-річний односільчанин. Чоловік загинув на місці події.

В Золочівському районі у селі Велика Вільшаниця о 22.44 на автодорозі Тернопіль-Львів водій тягача «Вольво»з причепом, 30-річний житель Миколаївського району, наїхав на пішохода, особа якого наразі ще встановлюється. В результаті ДТП він отримав тілесні ушкодження, несумісні з життям.

За фактами цих автопригод відкриті кримінальні провадження за ч.2 ст.286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Як попередньо встановили працівники поліції, в усіх цих випадках потерпілі раптово вийшли або вибігли на проїжджу частину у невстановлених місцях.

Правоохоронці вкотре попереджають громадян про необхідність дотримуватись Правил дорожнього руху. Однак рівень дисциплінованості окремих пішоходів залишає бажати кращого. Вони перетинають вулиці там, де їм заманеться, вважаючи, що дбати про їх життя та здоров’я – справа водіїв транспортних засобів. Дехто із пішоходів, аби скоротити шлях, навіть дозволяє собі перелазити через парапети, які відгороджують тротуар від проїжджої частини, хоч до найближчої «зебри» декілька десятків метрів.

Вкотре нагадуємо: аби потрапити на інший бік вулиці, неодмінно скористайтеся пішохідним переходом. Навіть коли він крім розмітки оснащений світлофором, не забувайте подивитись ліворуч, а потім праворуч, переконайтесь, що транспорт зупинився,  оскільки серед водіїв теж немало порушників ПДР.

За межами населених пунктів, де немає тротуарів, обов’язково рухайтесь узбіччям – назустріч транспортному потоку.

Бережіть себе!

Відділ комунікації поліції Львівської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux