Меню
Ефективна протидія та запобігання торгівлі людьми та домашньому насильству
Опубліковано 09 лютого 2024 року о 15:42

 Засідання на тему удосконалення регіонального механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, відбулось 8 лютого під головуванням начальника Управління соціального захисту населення Львівської районної державної адміністрації Ігоря Гуменюка. 

Участь у засіданні взяли представники поліції Львівщини, територіальних громад, Львівського обласного центру зайнятості та громадських організацій.

 «Ми намагаємось всіляко покращувати координацію і співпрацю поліції, органів державної влади та місцевого самоврядування, а також громадських організацій, у протидії та запобіганні таким злочинам як торгівля людьми, домашнє насильство, а також для надання своєчасної практичної допомоги жертвам», - розповіла учасниця засідання - начальник сектору протидії домашньому насильству Львівського районного управління поліції №1 майор поліції Марта Василькевич.

Власне, питання удосконалення міжвідомчої взаємодії з протидії торгівлі людьми було одним із ключових на порядку денному засідання координаційної ради з питань підтримки сім’ї, надання соціальних послуг, гендерної рівності, протидії торгівлі людьми та запобігання домашньому насильству при Львівській районній державній адміністрації.

«Робота поліції у цьому напрямку – дуже важлива, але ефективно боротись з цими явищами можна лише разом. Повинна бути чітка взаємодія та співпраця, оскільки працювати потрібно не лише над розкриттям таких злочинів та притягненні до відповідальності винних, а й надавати усіляку допомогу жертвам, а ще краще – проводити ефективну профілактичну роботу щоб протидіяти ще до вчинення злочину або на ранніх стадіях, коли жертвам ще не завдано значної фізичної чи психологічної шкоди», - зазначила Марта Василькевич.

Окрім того, присутні обговорили Стратегію міжвідомчої взаємодії з питань запобігання торгівлі людьми на Львівщині на період до 2025 року, метою якої є налагодження в області ефективної міжвідомчої взаємодії у сфері запобігання та протидії торгівлі людьми в умовах воєнного стану та в період післявоєнного відновлення.


Відділ комунікації поліції Львівської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux