Меню
«Мені дуже пощастило – свою службу я розпочав у карному розшуку», - Тарас Сабанюк
Опубліковано 15 квітня 2019 року о 09:51

Сьогодні, 15 квітня, своє професійне свято відзначають працівники карного розшуку. Про те чим живуть оперативні працівники, про пріоритетні напрямки роботи, досягнення та проблеми служби розповів заступник начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області - начальник кримінальної поліції полковник поліції Тарас Сабанюк.

«В першу чергу хочу привітати з професійним святом, Днем працівника карного розшуку, усіх своїх колег – і ветеранів служби, і тих, хто сьогодні працює. Бажаю усім міцного здоров’я та оптимізму. Наша служба є надзвичайно важливою і трохи небезпечною - щоб працювати в карному розшуку треба розуміти чим ти займаєшся і любити свою справу. Успіхів вам, оперативники».

Про особисте ставлення до карного розшуку.

«Особисто для мене карний розшук – це служба, з якої я розпочинав свою роботу в правоохоронних органах, тому й досі я приділяю їй найбільше уваги. Я вважаю, що мені дуже пощастило, оскільки ази оперативної роботи мені пояснювали старші товариші, справжні професіонали і, незважаючи на ненормований, інколи по кілька діб, робочий день, я навчився отримувати задоволення від складання цих пазликів, проведення оперативних заходів, аналізу, в результаті чого розкриваються злочини і перед вами сидить затриманий зловмисник».

Про свою роботу на Львівщині.

«На Львівщині я вже більше двох років очолюю кримінальну поліції. До того працював у сусідній Рівненській області. Адаптація пройшла швидко, робота подібна – різниця хіба в більших об’ємах та у деяких особливостях регіону. До того ж, ми й раніше співпрацювали з колегами з інших областей – інакше в цій роботі не можна. Один з перших розкритих резонансних злочинів на Львівщині – це розбійний напад на ювелірний магазин на вулиці Городоцькій. Двоє зловмисників у масках зайшли у крамницю, один пострілом з пістолета поранив охоронця, після чого вони заволоділи ювелірними виробами та втекли. Досить багато часу ми приділили розкриттю цього розбійного нападу - працювали спільно з киянами, колегами з Черкас, працівниками Департаменту карного розшуку Національної поліції. Результат – злочинці затримані, відбувають покарання».

Про роботу працівників карного розшуку.

«Звичайно, оперативники приділяють особливу увагу розкриттю тяжких та резонансних злочинів. Майже усі вбивства, скоєні на Львівщині протягом останніх двох років - розкриті. Була в нас серія розбійних нападів на пункти обміну валют – у Дрогобичі, Стрию, Трускавці, інших населених пунктах області зловмисники в масках нападали на такі об’єкти, забирали гроші. Розкриттям цих злочинів, я вважаю, ми також можемо похвалитись - затримано дві групи, одну з них – під час скоєння чергового розбою. Болюча тема – це квартирні крадіжки, «гастролери», особливо етнічні групи, які ми затримуємо. Також одним із пріоритетних завдань є розкриття незаконних заволодінь автотранспортом – ми затримали організовану злочинну групу, яка за одну ніч могла викрасти три автомобіля бізнес-класу – після цього таких злочинів на Львівщині стало в рази менше».

Про перспективи служби та проблемні питання.

«Я, як керівник кримінального блоку, хочу щоб мешканці Львівщини, туристи, котрі приїжджають у Львів, почували себе у безпеці і знали, що карний розшук у нас є. Перш за все - це залежить від колективу, його боєздатності. Оперативники повинні працювати як єдиний механізм. За останні роки багато працівників  пішли на пенсію, дехто – знайшов іншу роботу, краще оплачувану, прийшло багато молодих, яких треба вчити, необхідно також виховувати керівників, котрі очолюватимуть карний розшук у територіальних підрозділах поліції. Щось нам вдається, над чимось ще працюємо. Звичайно, хотілося б мати сучаснішу комп’ютерну техніку, нові службові автомобілі та велику зарплату. Але я думаю - все це з часом буде»

Про головне у карному розшуку.

«Для оперативників, які хочуть працювати, суть не міняється – цю роботу потрібно любити, жити нею – це головна умова. Ще жоден працівник карного розшуку не розбагатів на цій роботі і, напевне, не розбагатіє. Якщо оперативник каже мені, що він вже «наївся» тої служби, то я розумію, що з ним треба прощатись».

 

Відділ комунікації поліції Львівської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux