Меню
Ми захистимо: поліцейські Львівщини взяли участь у Форумі з питань запобігання та протидії насильству
Опубліковано 26 листопада 2021 року о 15:06

Сьогодні, 26 листопада, у Львові проходить ІІ обласний Форум «ДІЙмо разом проти насильства».

Участь в роботі Форуму взяли співробітники Головного управління Національної поліції у Львівській області на чолі із заступником управління превентивної діяльності Романом Гранківським, заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Віталій Загайний, представники Міністерства соціальної політики України, соціальних служб, центрів надання соціально-психологічної допомоги, громадських організацій, а також адвокати і психологи, які працюють з жертвами домашнього насильства.

Під час форуму були обговорені питання правового та соціального захисту жертв домашнього насильства, реабілітації та ресоціалізації потерпілих  осіб, а також  запобігання та протидії насильству. Крім того, учасники Форуму мали змогу почути реальні історії жінок, які постраждали від домашнього насильства.

«Боротьба з домашнім насильством є одним з пріоритетних завдань поліції Львівщини. Наша задача  – не лише оперативне реагування  на такі повідомлення, а й спільна робота з соціальними службами, громадськими організаціями для ефективного запобігання цим явищам. Сьогодні поліцейські мають реальні важелі впливу на кривдників, але головне – потерпілі від насильства отримують реальну допомогу та підтримку», - зазначив заступник управління превентивної діяльності поліції Львівщини Роман Гранківський.

Зокрема, у Львові, а також у Стрийському, Дрогобицькому та Червоноградському районах успішно діють поліцейські мобільні груп з протидії домашньому насильству, які цілодобово реагують на повідомлення про такі правопорушення.

Нагадаємо, що в Україні триває акція «16 днів проти насильства», метою якої є підвищення рівня обізнаності громадян щодо форм та проявів домашнього насильства, протидії йому та відповідальності, що загрожує кривдникам.

Поліцейські Львівщини закликають: якщо ви є жертвою домашнього насильства, не терпіть і не мовчіть! Звертайтеся до поліції за телефоном 102 або до найближчого територіального підрозділу поліції Львівщини.

Ми захистимо!

Відділ комунікації поліції Львівської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux