Меню
На Львівщині поліцейські проводять перевірки за повідомленнями про можливі порушення виборчого законодавства
Опубліковано 31 березня 2019 року о 17:40

Інформація про події зареєстрована у Журналі єдиного обліку.

«Станом на 15.00 до поліції надійшло 37 повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства на Львівщині під час голосування. За всіма цими повідомленнями проводяться перевірки - з них сім отримали підтвердження», - зазначив начальник Головного управління Національної поліції у Львівській області генерал поліції третього рангу Валерій Середа.

Зокрема, у Залізничний відділ поліції надійшло повідомлення про те, що поблизу однієї з виборчих дільниць виник конфлікт за участі голови ДВК. Як встановили правоохоронці, голова дільничної виборчої комісії перебуває у стані алкогольного сп’яніння. Складено адміністративні матеріали за ст.179 (розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв на виробництві) КУпАП.

Також у Франківський відділ поліції надійшли повідомлення про те, що поблизу однієї з виборчих дільниць невідомий чоловік «представляється журналістом та цікавиться у громадян за кого вони проголосували», а також звернулась львів’янка, котра заявила, що під час голосування «виявила у списках виборців навпроти свого прізвища чужий підпис».

У Сокальське відділення поліції надійшло повідомлення від голови однієї з дільничних виборчих комісій про те, що члени комісії помилково зіпсували п’ять виборчих бюлетенів, проштампувавши «ВИБУВ» навпроти прізвища одного з кандидатів на посаду Президента України.

В інших повідомленнях йшлось про розміщення та розповсюдження агітаційної та дискредитуючої інформації щодо кандидатів на посаду Президента України, фотографування з виборчими бюлетенями та інше. Відомості про повідомлення внесені у Журнал єдиного обліку, проводяться перевірки. 

Окрім того, сьогодні, 31 березня, одне із львівських видань оприлюднило на своїй інтернет-сторінці інформацію про те, що в окремих районах на Львівщині працівники поліції нібито фотографують посвідчення членів виборчих комісій.

«За цим повідомленням призначено службове розслідування. Зараз збираємо інформацію. Жодної вказівки ні я, ні мої заступники не давали. Якщо будуть підтверджені такі порушення, наші працівники відповідатимуть згідно з чинним законодавством», – зазначив Валерій Середа.

Відділ комунікації поліції Львівської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux