Меню
На Львівщині правоохоронці розкрили схему виготовлення та збуту підроблених сертифікатів про вакцинацію від СОVID-19
Опубліковано 15 листопада 2021 року о 11:15

Трьом учасникам злочинної групи – 42-річному уродженцю Запоріжжя, 24-річній мешканці Львівської області та 33-річному львів’янину - слідчі повідомили про підозру в підробці документів. За скоєне їм загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Групу осіб з міжнародними зв’язками, які займалися підробкою та збутом свідоцтв про вакцинацію на території України та за кордоном, викрили слідчі відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності поліції Львівщини спільно з працівниками Управління Служби Безпеки України за процесуального керівництва  Львівської обласної прокуратури.

Як встановили правоохоронці під час досудового розслідування,  учасники групи мали чітко розподілені обов’язки – одні здійснювали пошук осіб, що бажають отримати свідоцтва про вакцинацію без фактичного щеплення, інші безпосередньо виготовляли сертифікати та надсилали їх замовникам.

12 листопада було проведено чотири санкціоновані обшуки у Львові та на території Львівської області за місцями проживання фігурантів та у транспортному засобі одного з них. Під час обшуків  правоохоронці виявили та вилучили кілька десятків сертифікатів про вакцинацію, печатки медичних установ та лікарів, комп’ютерну техніку, на якій здійснювалось виготовлення підроблених паспортів про вакцинацію, бланки медичної лабораторії з підписом та печаткою, банківську картку, на яку здійснювався переказ коштів за підроблені сертифікати, а також гроші, отримані злочинним шляхом, у сумі понад 7900 євро та 2300 доларів США.

Слідчі повідомили про підозру учасникам групи - 42-річному уродженцю Запоріжжя, який здійснював пошук замовників, 24-річній мешканці Львівської області, яка безпосередньо виготовляла підроблені сертифікати, та 33-річному львів’янину, який розсилав готові сертифікати поштою -  у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статті, - позбавлення волі на строк до п’яти років.

Досудове розслідування триває.

Відділ комунікації поліції Львівської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux