Меню
На Львівщині судитимуть мешканця міста Рівне за використання підробленого свідоцтва про вакцинацію
Опубліковано 15 грудня 2021 року о 15:57

Загалом, від початку року поліцейські Львівщини відкрили 301 кримінальне провадження за фактами підроблення або використання підроблених сертифікатів про вакцинацію.

Так, дізнавачі відділу поліції №1 Львівського районного управління поліції №2  під час досудового розслідування встановили, що 31-річний житель міста Рівне під час проходження  паспортного контролю у міжнародному аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького пред’явив міжнародне свідоцтво про вакцинацію від коронавірусної хвороби COVID-19 з ознаками підробки.  Йому повідомлено про підозру у скоєнні кримінального проступку, передбаченого ч.4 ст.358 (Використання завідомо підробленого документа) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене  санкціями статей, - обмеження волі на строк до двох років.

Досудове розслідування завершене, обвинувальний акт скеровано на розгляд суду.

Крім того, 14 грудня дізнавачі Яворівського районного відділу поліції повідомили про підозру 24-річному мешканцю Рівненської області, в якого було виявлене підроблене свідоцтво про вакцинацію під час перетину пункту пропуску «Краківець-Корчова», у скоєнні правопорушення, передбаченого ч.4 ст.358 (Використання завідомо підробленого документа) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.

Загалом, від початку року дізнавачі поліції Львівщини відкрили 199 кримінальних проваджень за фактами використання підроблених сертифікатів, з них до суду скеровано 50 обвинувальних актів. Про підозру у скоєнні цих кримінальних проступків повідомлено 53 особам.

Крім того, слідчі поліції Львівщини за фактами підробки довідок про вакцинацію, ковід-сертифікатів, міжнародних сертифікатів про вакцинацію, а також результатів ПЛР-тестів відкрили 102 кримінальні провадження, з них 96 - за ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України, 5 – за ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України та 1 – за ст.361 (Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) Кримінального кодексу України. Повідомлено про підозру 21 особі. У  12 кримінальних провадженнях досудові розслідування завершені, обвинувальні акти скеровані на розгляд суду.

Правоохоронці застерігають: не купуйте та не підробляйте сертифікати про вакцинацію проти  коронавірусної хвороби, будьте відповідальними! 

Відділ комунікації поліції Львівської області  

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux