Меню
На Львівщині судитимуть двох мешканців Миколаївської та Донецької областей, які намагалися втекти за кордон з підробленими документами
Опубліковано 06 жовтня 2022 року о 14:59

Усього від початку війни поліцейські Львівщини відкрили 1272 кримінальні провадження за фактами підробки та використання підроблених документів для перетину державного кордону України з метою ухилення від мобілізації та військової служби.

Як встановили дізнавачі Яворівського районного відділу поліції, 31-річний житель міста Миколаїв підробив тимчасове посвідчення військовозобов’язаного та довідку військово-лікарської комісії, внісши в них недостовірні дані щодо визнання непридатним до військової служби з виключенням з військового обліку. В подальшому, перебуваючи в пункті пропуску «Краківець», чоловік пред’явив завідомо підроблені документи прикордонникам з метою перетину державного кордону.

Також встановлено, що 59-річний мешканець Донецької області, підробивши офіційні документи та внісши в них недостовірні дані щодо визнання непридатним до військової служби, що надає право виїзду за кордон на період дії правового режиму воєнного стану, та пред’явив їх на пункті пропуску «Грушів».

Дізнавачі територіального підрозділу поліції, за процесуального керівництва Яворівської окружної прокуратури, повідомили обом зловмисникам про підозру у вчиненні кримінальних проступків, передбачених ч.1 та ч.4 ст.358 (Підроблення та використанні завідомо підробленого документа) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей – обмеження волі на строк до двох років.

Досудові розслідування звершені, обвинувальні акти скеровані на розгляд суду.

Усього від початку війни дізнавачі та слідчі поліції Львівщини відкрили 1272 кримінальні провадження за фактами підробки та використання підроблених документів для перетину державного кордону України з метою ухилення від мобілізації та військової служби. У 441 провадженні досудове розслідування завершене, обвинувальні акти скеровані на розгляд суду.

Нагадаємо, що Указом Президента України № 64/2022 від 24.02.2022 у країні введено воєнний стан та розпочато мобілізацію до Збройних Сил України із встановленням обмежень щодо виїзду за межі України громадян чоловічої статі віком від 18 до 60 років.

Відділ комунікації поліції Львівської області 



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux