Меню
На Львівщині завершилися комплексні профілактичні заходи, що проводились з метою зменшення аварійності на автошляхах
Опубліковано 01 грудня 2022 року о 15:59

 Заходи тривали майже місяць – від 31 жовтня до 27 листопада, протягом якого  правоохоронці провели ретельний аналіз стану автомобільних доріг Львівщини з визначенням місць концентрації ДТП, їх причин та наслідків.

Крім того, поліцейські виявляли випадки порушення водіями вимог Правил дорожнього руху, приділяючи особливу увагу, керуванню транспортними засобами у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння, порушення водіями швидкісного режиму, правил проїзду перехресть, пішохідних переходів, а також правил щодо користування ременями безпеки, заборони користування засобами мобільного зв’язку під час керування, правил перевезення пасажирів, зокрема дітей, тощо.

Поліцейські вкотре закликають усіх учасників дорожнього руху ретельно дотримуватись вимог Правил дорожнього руху, бути уважними, обережними та толерантними один до одного.

Увага! Взимку, керуючи транспортними засобами, не перевищуйте швидкість, акуратно маневруйте та завчасно вмикайте сигнали повороту при зміні напрямку руху. Особливо уважними будьте, наближаючись до регульованих перехресть та пішохідних переходів. Не всі пішоходи, особливо це стосується людей похилого віку, через ожеледицю можуть швидко перейти проїзну частину. Пам’ятайте, що гальмівний шлях автомобіля на слизькій дорозі збільшується в рази, а екстрене гальмування може не дати бажаного ефекту. Обов’язково перед початком руху вмикайте ближнє світло фар – це передбачено Правилами дорожнього руху та дозволить вам краще позначити себе на дорозі.

Поліцейські Львівщини також нагадують – Правила дорожнього руху розповсюджуються як на водіїв, так і на пішоходів. Сьогодні це особливо актуально під час відключення електроенергії, коли не працюють світлофори та вуличне освітлення - пішоходи повинні мати на одязі світлоповертальні елементи для того, щоб краще позначити себе на проїзній частині у темну пору доби. З цією ж метою пішоходи можуть використовувати ліхтарики, не засліплюючи при цьому водіїв транспортних засобів.

Пішоходи повинні переходити проїзну частину по пішохідних переходах, у тому числі підземних і надземних, а у разі їх відсутності — на перехрестях по лініях тротуарів або узбіч.

Пішоходам забороняється:

- виходити на проїзну частину, не впевнившись у відсутності небезпеки для себе та інших учасників руху;

- раптово виходити, вибігати на проїзну частину, в тому числі на пішохідний перехід.

Будьте обережними, у випадку виникнення непередбачуваних ситуацій в дорозі повідомляйте про це на оперативну лінію 102 - поліцейські завжди готові прийти вам на допомогу.

Безпечної вам дороги!

Відділ комунікації поліції Львівської області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux