Меню
Львівські поліцейські знешкодили угруповання, яке розповсюджувало наркотики на території України
Опубліковано 11 грудня 2020 року о 11:06

У четвер, 10 грудня, правоохоронці затримали організатора та чотирьох його учасників. Упродовж пів року, лише на карткові рахунки, за «товар» було переведено майже два мільйони гривень. Також для отримання коштів використовували  понад 10 електронних гаманців.

Упродовж трьох місяців оперативники управління стратегічних розслідувань у Львівській області та слідчі слідчого управління обласної поліції документували злочинну діяльність осіб, які займалися розповсюдженням наркотиків та психотропів на території України. Правоохоронці встановили організатора та всіх членів угруповання, канали постачання та збуту.

Організував наркобізнес 22-річний мешканець Дніпропетровської області, який уже має кримінальний досвід за таку «підприємницьку» діяльність. Допомагали йому мешканці Одеської, Херсонської, Миколаївської та Донецької областей. Зі своїми спільниками він познайомився в Інтернеті. Деякі з них також мали проблеми із законом за збут наркотиків. Разом на час ведення спільного «бізнесу» вони переїхали до Львова.

Аби налагодити мережу збуту та створити так звану клієнтську базу, організатор створив сайт з широким вибором «товару», через який і приймали «замовлення». Аби не потрапити в поле зору правоохоронців, використовували безконтактний спосіб розповсюдження – «закладки» та поштові відправлення від імені різних осіб.

21-річний учасник угруповання з Одеси відповідав за безперебійне постачання «асортименту» організаторові. Інші троє – чоловіки 24-х та 25-ти років та 18-річна дівчина – займалися розкладанням «закладок» на території Львова та відправленням «замовлень» в інші регіони країни. 100-200 «закладок» щодня, залежно від замовлень, робили зловмисники на території Львова.

Кошти покупці перераховували на електронні гаманці або карткові рахунки. Щоби унеможливити визначення  системності  у знятті коштів, одержаних від покупців, зловмисники знімали їх у різних регіонах України.  
Після оплати «клієнти» отримували посилання з доступом до віртуального сховища, де  зберігалися фотозвіти про місце розташування  завчасно  зроблених «закладок» та координати.

Наразі відомо про наявність більше 10-ти електронних гаманців. Крім того, упродовж пів року лише на карткові рахунки зловмисники отримали  майже два мільйони гривень.

10 грудня у Львові поліцейські затримали організатора та трьох учасників, ще одного - в Одесі. За результатами проведення санкціонованих обшуків вилучили 230 розфасованих пакетів з наркотиками та психотропами, 900 г амфетаміну, 700 г «солей»,  350 г  марихуани, записи з адресами «закладок», банківські картки, товарні накладні та інші речі. 

«Ринкова» вартість вилучених речовин сягає 750 тисяч гривень.

Наразі всім затриманим повідомлено про підозру за ч.  2 та 3 ст. 307  (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.  

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Департамент стратегічних розслідувань
Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux