Меню
Оператори 102 та диспетчери поліції Львівщини пройшли тренінг з кризової комунікації в умовах воєнного стану
Опубліковано 07 жовтня 2022 року о 17:24

6-7 жовтня фахівці служби 102, диспетчери та працівники чергової служби взяли участь у тренінгу, організованому Міністерством внутрішніх справ України та Національною поліцією України у рамках програми із запобігання та протидії домашньому насильству Представництва Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) в Україні.

Під час дводенного тренінгу співробітники відпрацювали навички комунікації з питань домашнього та гендерно зумовленого насильства, а також інформування та консультування осіб, які постраждали від насильства, в умовах кризи, спричиненої війною.

Учасники тренінгу розглянули види та ознаки насильства, психологічні особливості людини, яка постраждала від такого злочину, механізм реагування на такі виклики, а також додаткові послуги для постраждалих від домашнього насильства (мобільні бригади соціально-психологічної підтримки, притулки та кризові кімнати тощо).

Крім того, співробітники поліції отримали необхідні знання, як уникнути професійного вигоряння під час опрацювання викликів від осіб, котрі постраждали від насильства.

«Проблема домашнього насильства під час війни залишається доволі актуальною. Саме оператори лінії 102 є першими, з ким контактує особа, яка потрапила у небезпечну ситуацію. Тож від них залежить, наскільки своєчасно людина отримає необхідну допомогу. Оператори навчаються, як правильно комунікувати з людьми, які постраждали від домашнього насильства, а також як отримати додаткову інформацію, щоб убезпечити поліцейських, які реагують на такі виклики, від додаткових ризиків», - зазначила головний спеціаліст відділу протидії домашньому насильству та торгівлі людьми Департаменту моніторингу дотримання прав людини МВС України Олена Дашутіна.

«Від початку року на спецлінію 102 поліції Львівщини надійшло близько 16 тисяч викликів, пов’язаних саме з домашнім насильством. Це приблизно 5% від загальної кількості звернень, які опрацьовуються операторами. Тому дуже важливо вміти правильно говорити з заявником, який може перебувати в нестабільному емоційному стані, знати, як отримати потрібну інформацію, щоб зареєструвати звернення та передати диспетчеру, забезпечивши швидке реагування на випадок домашнього насильства», - переконана старший інспектор відділу служби 102 управління організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування поліції Львівщини капітан поліції Юлія Комарова.

Усі учасники навчання отримали сертифікати.

Тренінг у Львові став першим із п’яти запланованих, які будуть проведені для співробітників Національної поліції України.


Відділ комунікації поліції Львівської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux