Меню
Підробили документи та намагались виїхати за кордон – на Львівщині судитимуть ще двох ухилянтів від мобілізації
Опубліковано 09 грудня 2022 року о 14:44

За допомогою підроблених документів у які були внесені недостовірні відомості, обвинувачені намагались незаконно виїхати за межі України. За скоєне їм загрожує покарання - обмеження волі на строк до двох років.

Як встановили співробітники сектору дізнання відділу поліції №2 Львівського районного управління поліції №1, за процесуального керівництва Жовківської окружної прокуратури, 26-річний киянин та житель Харкова віком 50 років, маючи на меті звільнення від мобілізації на службу до Збройних Сил України та отримання права на виїзд за межі території України, передали свої особисті дані та, за допомогою спільників, одержали підроблені документи у які були внесені недостовірні відомості, що звільняють від обов’язку мобілізації на службу до Збройних Сил України.

Ці підроблені документи вони в подальшому пред’явили інспекторам прикордонної служби під час спроби перетнути державний кордон України з Республікою Польща в пункті пропуску «Рава-Руська-Гребенне». Проте, в обох випадках прикордонники виявили, що документи містять ознаки підроблення та повідомили про це поліцейських.

Досудові розслідування у кримінальних провадженнях, відкритих за ч.5 ст.27 ч.1 ст.358 (Пособництво у підробленні документів) Кримінального кодексу України та за ч.4 ст.358 (Використання завідомо підробленого документу) Кримінального кодексу України, завершені, обвинувальні акти скеровані на розгляд суду. Максимальне покарання, що загрожує обвинуваченим – обмеження волі на строк до двох років.

У період дії воєнного стану співробітники підрозділів дізнання поліції Львівщини відкрили 1272 кримінальних провадження за фактами підробки та використання військовозобов’язаними чоловіками підроблених документів з метою ухилення від мобілізації та перетину державного кордону України (кримінальних правопорушень, передбачених ч.1, ч.4 ст.358 Кримінального кодексу України). 825 особам повідомлено про підозру в скоєнні вказаних злочинів, у 454 кримінальних провадженнях досудові розслідування завершені, обвинувальні акти скеровані на розгляд суду.

Відділ комунікації поліції Львівської області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux