Меню
Львів та три райони області у «помаранчевій зоні» - поліцейські проводять рейдові перевірки
Опубліковано 10 серпня 2020 року о 13:28

У зв’язку з погіршенням ситуації з розповсюдженням коронавірусної інфекції, на Львівщині поліцейські проводять профілактичні заходи, а також перевіряють дотримання суб’єктами підприємницької діяльності правил карантину.

«Приємно відзначити, що значна частина підприємців Львівщини відповідально ставляться до необхідності виконувати рішення комісії та дотримуватись протиепідеміологічних вимог. Поліцейські проводять рейдові перевірки, попереджають про відповідальність за такі порушення та проводять роз’яснювальну роботу. Сподіваюсь, що завдяки нашим спільним зусиллям, найближчим часом розповсюдження коронавірусу на Львівщині призупиниться і державна комісія послабить обмеження», - зазначив начальник Головного управління Національної поліції у Львівській області полковник поліції Василь Віконський.

Як повідомлялось раніше, згідно рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, місто Львів, а також Миколаївський, Пустомитівський та Перемишлянський райони віднесені до так званої «помаранчевої» зони за рівнем поширення коронавірусної інспекції.

Поліцейські Львівщини спільно з представниками органів місцевого самоврядування та працівниками Держпродспоживслужби створили мобільні групи, які перевіряють дотримання карантинних обмежень, проводять профілактичну роботу з працівниками суб’єктів господарювання та, у випадку, якщо порушники не реагують на зауваження, притягують їх до передбаченої Законом відповідальності.

У вихідні дні правоохоронці перевіряли заклади, які підпадають під карантинні обмеження та попереджали керівництво та працівників про необхідність виконувати рішення комісії.

Нагадаємо, порушення карантинних вимог тягне за собою відповідальність згідно ст.44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція статті передбачає покарання – штраф на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних доходів громадян та на посадових осіб – від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. А також відповідно до ст.325 (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України.

 

Відділ комунікації поліції Львівської області

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux