Меню
Поліцейські Львівщини діляться своїми знаннями щодо ефективної протидії різним видам насильства
Опубліковано 30 серпня 2024 року о 15:39

Сьогодні, 30 серпня, керівники підрозділів поліції Львівщини взяла участь у конференції на тему «Сексуальне насильство у цифровому просторі: виклики у виявленні та реагування», організованому за сприяння Асоціації жінок-юристок України ЮрФем.

Учасники конфереції обговорили актуальні питання безпеки у мережі Інтернет, методи виявлення та реагування на випадки гендерно зумовленого насильства, яке набуває нових форм з розвитком цифрових технологій, а також розглянули міжнародні правові документи та їх рекомендації щодо України: зокрема, Ковенцію Ради Європи про кіберзлочинність та Загальну рекомендацію щодо цифрового виміру насильства стосовно жінок. Також відбулась експертна дискусія на тему «Адміністративна відповідальність за гендерно зумовлене насильство у цифровому середовищі».

Марта Василькевич розповіла учасникам конференції про: сексуальне насильство, його причини, перебіг та наслідки, психологічні аспекти (робота з постраждалими та кривдниками), особливості реагування поліцейських на такі випадки, їх виявлення та документування, а також про організацію співпраці поліції з громадськими організаціями у протидії та запобіганні різним видам насильства для надання своєчасної практичної допомоги жертвам.

«Сексуальне насильство у цифровому просторі постійно набуває нових форм, тому щоб профілактика і протидія були дійсно ефективними, ми повинні знати про це якомога більше, використовувати в щоденній роботі нові напрацювання спеціалістів та вміти застосувати їх на практиці. Недостатньо просто реагувати на факти домашнього насильства і притягувати до відповідальності кривдників – необхідно вивчати нові способи вчинення насильства, працювати з жертвами, а також вміти надати їм хоча б елементарну психологічну допомогу. А для цього треба знати форми і типи насильства, алгоритм дій у різних ситуаціях та вміти організувати співпрацю з профільними громадськими організаціями, які надають практичну допомогу жертвам», - розповіла начальник сектору протидії домашньому насильству Львівського районного управління поліції №1 майор поліції Марта Василькевич

 Від початку року поліцейські Львівщини відреагували на більше ніж 6 тисяч звернень про домашнє насильство. По кожному такому повідомленню були проведені перевірки, за результатами яких складено 5600 протоколів та винесено 3270 приписів. Відкрито 175 кримінальних проваджень за ст.126-1 (Домашнє насильство) Кримінального кодексу України. Впродовж восьми місяців на облік поставлено 2658 кривдників, загалом на обліку в підрозділах поліції Львівщини перебуває 5068 кривдників.


  

Відділ комунікації поліції Львівської області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux