Меню
Поліцейські Львівщини дискутували разом з учасниками «круглого столу» в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»
Опубліковано 29 листопада 2023 року о 16:08

Захід відбувся сьогодні, 29 листопада з ініціативи Громадської Організації «Спілка жінок Львівщини», за підтримки Львівської обласної військової адміністрації, в рамках діяльності Коаліції «1325 – Львівщина».

Головна тема дискусії: дискримінація та насилля в родині – чи потрібно про це говорити під час війни!? Реальні виклики та стан комбатантів у підтримці їхніх родин. Резолюція ООН 1325 – Жінка. Мир. Безпека.

Разом із спікерами учасники також обговорили питання пошуку інструментів взаємодії між державними та громадськими інституціями задля подолання усіх форм дискримінації та насилля.

«Окрім щоденного реагування на повідомлення громадян, роботи з жертвами домашнього насильства та притягнення до відповідальності кривдників, поліцейські вивчають форми і типи домашнього насильства, відпрацьовують практичні сценарії та тактику дій у випадках вчинення таких правопорушень, займаються профілактикою. Також ми намагаємось всіляко покращувати координацію і співпрацю поліції та громадських організацій у протидії та запобіганні домашньому насильству, а також для надання своєчасної практичної допомоги жертвам», - зазначила учасниця «круглого столу» - начальник сектору протидії домашньому насильству Львівського районного управління поліції №1 майор поліції Марта Васильківська.

Від початку року у поліцію Львівщини надійшло 11950 підтверджених повідомлень про вчинення домашнього насильства. За фактами слідчі відкрили 230 кримінальних проваджень за ст.126-1 (Домашнє насильство) КК України. Санкція статті передбачає покарання - громадські роботи на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до двох років.

Окрім того, поліцейські склали на кривдників 8190 протоколів за ст.173-2 (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Також винесено 4500 термінових заборонних приписів стосовно кривдників.

Нагадаємо, домашнє насильство може мати різноманітні форми і прояви. Розрізняють, зокрема, такі його різновиди – фізичне, психологічне, сексуальне та економічне. Повідомити про вчинення щодо вас такого правопорушення можна на оперативну лінію 102, у територіальні підрозділи поліції або звернутись до поліцейського офіцера громади. 

Відділ комунікації поліції Львівської області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux