Меню
Поліцейські Львівщини продовжують співпрацю з Центрами надання безоплатної правничої допомоги
Опубліковано 09 вересня 2024 року о 13:25

 Сьогодні, 9 вересня, відбулась робоча зустріч з питань дотримання прав громадян, у якій взяли участь співробітники Національної поліції України, різних служб та підрозділів поліції Львівщини, представники Західного міжрегіонального Центру надання безоплатної правничої допомоги, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Львівській області, прокурори Львівської обласної прокуратури та інші.

 Учасники обговорили роботу поліції в частині дотримання прав людини, проєкти, які реалізовуються у цьому напрямку, стан дотримання прав затриманих, зокрема під час адміністративного затримання та виконання постанов суду про адміністративний арешт. Також, організацію роботи територіальних підрозділів поліції щодо надання безоплатної правничої допомоги громадянам та співпраці з Центрами надання безоплатної правничої допомоги, усунення проблемних питань, що виникають під час здійснення поліцейськими повідомлення Центру про факти затримання, а також покращення комунікації між профільними службами та організаціями.

«Безумовним пріоритетом у роботі поліції є дотримання прав та свобод громадян, зокрема, й затриманих осіб. Серед іншого, це передбачає також надання їм безоплатної правничої допомоги, оскільки багато таких громадян перебувають у скрутному матеріальному становищі і не можуть дозволити собі доволі недешеві послуги юристів. Окремо говорили про роботу «Custody records»» - систему, яка передбачає цілодобову фіксацію усіх дій щодо затриманої особи, а також унеможливлює людський фактор як причину порушення прав людини. І напрацювали практичні кейси щодо найефективніших способів реагування при виявленні прогалин у законодавстві», - розповів учасник «круглого столу» - заступник начальника слідчого управління поліції Львівщини полковник поліції Володимир Галевич.

«Механізм захисту законних прав та свобод громадян повинен працювати бездоганно. Це передбачає чітку співпрацю підрозділів поліції, Центрів надання безоплатної правничої допомоги, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, органів прокуратури та інших. Над покращенням цієї співпраці ми і працювали сьогодні. Результати є, тепер головне – впровадити наші напрацювання у практиці», - підсумувала представник Департаменту Головної інспекції та дотримання прав людини Національної поліції України майор поліції Іванна Приймак.


Відділ комунікації поліції Львівської області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux