Меню
Поліцейські Львівщини викрили зловмисників, причетних до крадіжки значної суми коштів, які належали військовослужбовцю ЗСУ
Опубліковано 25 жовтня 2022 року о 17:03

Оперативно встановити місце перебування та затримати зловмисників співробітники Червоноградського районного відділу поліції змогли завдяки камерам відеоспостереження, встановлених у населеному пункті, де сталась крадіжка, в рамках програми «Безпечна Львівщина».

Повідомлення про крадіжку значної суми коштів з приватного будинку, розташованого в одному з сіл Червоноградського району, надійшло у поліцію опівдні 24 жовтня. За словами заявниці, гроші належали її брату – військовослужбовцю Збройних сил України, який протягом багатьох місяців воює, захищаючи незалежність та територіальну цілісність нашої держави.

На місці події працювали слідчо-оперативна група, оперативники кримінальної поліції, дільничні офіцери та співробітники інших служб Червоноградського районного відділу поліції.

«Обстеживши територію домогосподарства та будинок, з якого були викрадені кошти, було встановлено, що на той час мешканці перебували в іншій будівлі, а зловмисник чи зловмисниця проник у помешкання через вхідні двері та втік через вікно. В рамках програми «Безпечна Львівщина» у населеному пункті на вулицях встановлені камери відеоспостереження, тож поліцейські, вивчивши записи, встановили, що до скоєння злочину може бути причетна жінка, яка вийшла з села на автодорогу, сіла в автомобіль «Фольксваген Пасат», який її очікував та поїхала в напрямку до Червонограда, - розповів начальник Червоноградського районного відділу поліції підполковник поліції Василь Шимон.

В подальшому правоохоронці відстежили маршрут пересування «Пасата» та виявили його на території Волинської області. Встановлено, що до скоєння крадіжки причетні 38-річна жінка та 45–річний чоловік, мешканці сусідньої області. Грошові кошти та інші речові докази у них вилучені.

За даним фактом слідчі територіального підрозділу поліції за процесуального керівництва Червоноградської окружної прокуратури відкрили кримінальне провадження за ч.4 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті - до восьми років позбавлення волі.

Досудове розслідування триває.


Відділ комунікації поліції Львівської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux