Меню
Поліцейський з Львівщини Олег Ратич поділився своєю історією про те, як став прийомним батьком
Опубліковано 01 червня 2024 року о 08:45

Чоловік працює в секторі реагування патрульної поліції відділення поліції №1 Львівського районного управління поліції № 1 у місті Кам’янка-Бузька. З майбутньою донькою Владою познайомився на одному з виїздів на факт домашнього насильства.

Олег Ратич вже 20 років служить у поліції Львівщини. Нині його робота пов’язана з відпрацюванням повідомлень щодо випадків домашнього насильства. Понад рік тому один з таких викликів назавжди змінив життя правоохоронця.

«Мені часто доводилось виїжджати саме до родини, в якій народилась і росла Влада. Після одного такого виклику я прийняв для себе рішення рятувати дитину, аби дати їй шанс на щасливе майбутнє», - пригадує Олег Ратич.

Правоохоронець заручився підтримкою дружини й вони разом прийняли непросте, але важливе рішення – офіційно вдочерити Владу та допомогти їй впоратись з усіма труднощами. Поліцейський разом з дружиною і дочкою довго готувались до цього моменту, зокрема працювали з психологом.

Біологічних батьків дитини було позбавлено батьківських прав, а коли Владі виповнилося 14 років, то суд вислухав її думку та прийняв рішення, що дівчинці краще залишитися в сім’ї поліцейського. З цим погодилися рідні батьки дитини.

«Спочатку було дуже важко звикнути, бо я була єдиною дитиною в своїй сім’ї, але потім, коли я пізнала Настю ближче, то була дуже рада, що вона з’явилася у моєму житті. Ми дуже добре ладнаємо», - розповідає Влада.

Колеги по службі дуже надихнулися вчинком поліцейського, завжди цікавляться життям родини та успіхами сестричок. За цей час дівчата щиро полюбили одна одну, мають спільні хобі, мрії та плани на майбутнє.

«Цікавіше стало, веселіше. Є про що поговорити. Раніше багато в телефоні сиділа, а зараз можна про щось поговорити, поділитися думками чи переживаннями», - додає сестра Настя.

Олег Ратич з впевненістю каже, що їх життя змінилося в кращий бік.

«Дружня та щаслива родина – це мрія, яка здійснилася. Я щиро вірю, що кожна дитина заслуговує на те, аби зростати в любові, підтримці та повазі», - зазначив наш колега.


Відділ комунікації поліції Львівської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux