Меню
Поліцейські Львівщини припинили діяльність мережі, до складу якої входило два підпільних ігрових заклади
Опубліковано 28 грудня 2019 року о 09:00

Учасникам злочинної організації, котрі надавали незаконні послуги у сфері азартних ігор слідчі повідомили про підозру.

Діяльність злочинної організації викрили слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління (відділу детективів) Головного управління Нацоліції  Львівщини спільно з оперативниками Управління стратегічних розслідувань у Львівській області та за процесуального керівництва прокуратури області.

Як встановили правоохоронці, під час досудового розслідування, відкритого за ч.1 ст. 255 (Створення злочинної організації) КК України та ч.4 ст.28 (Вчинення злочину злочинною організацією) КК України - ч.1 ст.203 зн.2 (Зайняття гральним бізнесом) КК України, правоохоронці встановили, що заклади були розташовані у Львові (Брюховичі) та у Стрию. Працювали вони під вивісками операторів лотерей. Однак, фактично, у них в порушення вимог Закону України "Про заборону грального бізнесу в Україні" за допомогою комп'ютерної техніки клієнтам надавались послуги у сфері грального бізнесу із виплатою виграшних коштів.

До складу злочинної організації входило одинадцять учасників – вони мали чітку ієрархію, розподілені ролі та обов’язки. Під час санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили комп’ютерне обладнання, яке зловмисники використовували для надання клієнтам незаконних послуг, флеш-накопичувачі, «чорнові» бухгалтерські записи, мережеве та інше обладнання, а також грошові кошти, виручені від злочинної діяльності.

Організатору, 38-річному мешканцю міста Червоноград, та учасникам злочинної організації слідчі повідомили про підозру у скоєнні  злочину, передбаченого ч.4 ст.28 (Вчинення злочину злочинною організацією) КК України - ч.1 ст.203 зн.2 (Зайняття гральним бізнесом) КК України. Санкція статті передбачає покарання - штраф   від   десяти   тисяч  до  сорока  тисяч неоподатковуваних   мінімумів   доходів  громадян.

Організатору діяльності незаконних гральних закладів та керівнику одного із закладів суд обрав міру запобіжного заходу - тримання під вартою із альтернативою застави у сумі 288 тисяч гривень, виконавцям - особисте зобов’язання. 

Досудове розслідування триває.

 

Відділ комунікації поліції Львівської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux