Меню
Поліцейські Львівщини продовжують перевіряти законність реалізації ялинок, а також нагадують про заборону використання піротехніки
Опубліковано 31 грудня 2021 року о 10:56

Рейди триватимуть до завершення новорічних та різдвяних свят.

Зокрема, правоохоронці спільно з працівниками обласної Держекоінспекції та Львівського  обласного управління лісового та мисливського господарства проводять  перевірки для запобігання незаконного вирубування та продажу новорічних ялинок. Під час таких рейдів правоохоронці відвідують  ринки та місця стихійної торгівлі хвойними деревами, де перевіряють документи на право порубки або продажу ялинок.

За порушення законодавства у сферах реалізації хвойних насаджень передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність. Зокрема, за порушення ст.159  (Порушення правил торгівлі на ринках) Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено накладення штрафу на громадян  до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, на посадових осіб -  до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, ст.160 (Торгівля з рук у невстановлених місцях) - накладення штрафу  до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі або без такої, ст.65 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Незаконне знищення або пошкодження лісових культур) - накладення  штрафу на громадян до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Крім, адміністративної відповідальності порушник може бути притягнутий і до кримінальної -  за ст. 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статті, - позбавлення волі на строк  до семи років.

Крім того, поліцейські нагадують, що згідно з ухвалою Львівської міської ради №23 від 2015 року, використання та реалізація феєрверків, салютів, піротехнічних виробів, інших засобів піротехніки з світловим, іскровим, димовим, звуковим, змішаним ефектами та інших вибухонебезпечних пристроїв на території Львова заборонені.

За продаж та використання піротехнічних засобів передбачена адміністративна відповідальність згідно ст.195-6 (Порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів) Кодексу України про адміністративну відповідальність. Санкції статті передбачають накладення штрафу від тридцяти п’яти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією піротехнічних засобів.

Крім того, згідно  ст.182 (Порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях) Кодексу України про адміністративні правопорушення, використання піротехнічних засобів може тягнути за собою попередження або накладення штрафу: на громадян –  від п'яти до тридцяти  неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, на посадових осіб та суб'єктів господарської діяльності - від п'ятнадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Також використання піротехнічних засобів може підпадати під дію ст.173 (Дрібне хуліганство) Кодексу України про адміністративні правопорушення.   Санкція статті передбачає покарання - накладення штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або громадські роботи на строк від сорока до шістдесяти годин, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, або адміністративний арешт на строк до п'ятнадцяти діб.

Протягом новорічних та різдвяних свят поліцейські Львівщини проводитимуть рейди з метою виявлення фактів незаконного продажу ялинок та поводження з піротехнічними виробами.

Святкуйте відповідально!

Відділ комунікації поліції Львівської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux