Меню
Поліція Львівщини долучилася до проєкту «Спеціаліст з безпеки в освітньому середовищі»
Опубліковано 26 січня 2022 року о 13:06

Сьогодні, 26 січня, підписано Меморандум про співпрацю між Головним управлінням Національної поліції України у Львівській області та партнерами щодо  запровадження на території Львівщини новітньої програми з підвищення рівня безпеки в освітньому середовищі.

У заході взяли участь начальник Управління ювенальної превенції Національної поліції Василь Богдан, поліцейські Львівщини на чолі з начальником Головного управління Національної поліції у Львівській області Олександром Шляховським, представники Департаменту освіти і науки Львівської ОДА та Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Львівській області, а також Червоноградський міський голова Андрій Залівський.

«Створення безпекового середовища для дітей – одне з пріоритетних напрямків діяльності Національної поліції України, який ми реалізовуватимемо спільно з МВС, МОН та іншими партнерами. На сьогодні до проєкту доєдналися 15 територіальних громад з 9 регіонів України, і Львівщина – одна з них», -- зазначив Василь Богдан.

Проєкт передбачає запровадження в органах місцевого самоврядування посади «спеціаліст з безпеки в освітньому середовищі» для раннього виявлення, запобігання та припинення негативних явищ, які відбуваються у приміщенні закладу освіти, на прилеглих територіях чи дорогою до навчального закладу і несуть загрозу для життя, фізичного, психічного здоров’я учня.

Йдеться  про жорстоке поводження з дитиною, дискримінацію за будь-якою ознакою, приниження честі, гідності учня, булінг (цькування), утягнення учня у протиправну діяльність, залучення його до вживання психоактивних речовин, вживання в приміщеннях шкіл чи прилеглих територіях алкогольних напоїв чи тютюнових виробів, вчинення школярем правопорушень тощо.

Також спеціаліст з безпеки дбатиме про організацію безпеки дорожнього руху біля закладу освіти, підвищення обізнаність учнів про права та інтереси дитини, навички безпечної поведінки, зокрема в мережі Інтернет. Крім того, до обов’язків спеціаліста входитиме проведення інформаційно-просвітницької роботи з педагогами.

Пілотний проєкт реалізується в межах спільної ініціативи Національної поліції України,  Міністерства внутрішніх справ України, Міністерства розвитку громад та територій України, Міністерства освіти і науки України та Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Олександр Шляховський наголосив, що поліція Львівщини всебічно сприятиме реалізації проєкту, адже безпека дітей - один з найважливіших кроків для формування правового суспільства.

Відділ комунікації поліції Львівської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux