Меню
Правоохоронці Львівщини викрили групу зловмисників, які сприяли у незаконному переправленні чоловіків за межі України
Опубліковано 19 травня 2023 року о 14:30


Послугами підозрюваних скористались щонайменше 13 громадян. За скоєне зловмисникам загрожує покарання - позбавлення волі на строк до дев’яти років з конфіскацією майна.

 

43-річного організатора групи та двох виконавців, усі мешканці Волинської області, викрили слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління поліції Львівщини спільно з співробітниками Управління міграційної поліції у Львівській області та оперативниками Державної прикордонної служби України, за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури.


Встановлено, що підозрювані організували злочинну схему незаконного переправлення військовозобов’язаних чоловіків через державний кордон України у воєнний час. За одну тисячу доларів США вони, використовуючи підроблені печатки та штампи державних установ, проставляли своїм «клієнтам» відмітки в офіційних документах, які давали їм право виїзду за кордон. Послугами зловмисників скористались щонайменше 13 громадян.


Під час санкціонованих обшуків правоохоронці виявили та вилучили у підозрюваних підроблені печатки та штампи державних установ, кошти, виручені від незаконної діяльності та інші речові докази.


Слідчі повідомили організатору та виконавцям про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України ч.3 ст.27, ч.3 ст.332 (Організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України та ч.3 ст.27, ч.3 ст.28, ч.1,3 ст.358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів, вчинене організованою групою) Кримінального кодексу України.


Максимальне покарання, передбачене санкціями статей – позбавлення волі на строк до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.


Досудове розслідування триває.


Відділ комунікації поліції Львівської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux