Меню
У Львові поліцейські взяли під варту двох зловмисників, причетних до телефонних афер 
Опубліковано 16 січня 2020 року о 18:20

Мешканцям Луганщини, які представлялися працівниками правоохоронних органів, загрожує до восьми років позбавлення волі. 

До поліції 12 січня звернулися двоє мешканців Львова, які повідомили про те, що вони стали жертвами шахраїв. В обох випадках, потерпілі розповідали про невідомого чоловіка який, телефонуючи до них, представлявся працівником поліції чи прокуратури та повідомляв, що їхні родичі нібито перебувають у відділку за скоєння дорожньо-транспортних пригод. Зловмисник пропонував заплатити гроші, щоб їх близькі уникли кримінальної відповідальності. 

Жертвою аферистів стала 79-річна львів’янка, яка віддала невідомому усі свої заощадження, щоб племінник не поніс покарання за нібито скоєне ДТП. Цього ж дня, зловмисник переконав ще і 70-річного мешканця Львова, що його син потребує допомоги, але за це потрібно заплатити. Коли шахрай прийшов до помешкання пенсіонера, чоловік попросив його показати службове посвідчення. Після цього псевдо-правоохоронець відштовхнув господаря і, схопивши гроші втік з квартири. 

Вжитими заходами, оперативники Шевченківського відділу поліції впродовж доби встановили, що до скоєння злочинів причетні 29-річний мешканець Луганської області, а також його 32-річний спільник, також житель Луганщини, який під час візитів до потенційних жертв, перебував біля будинків потерпілих. Загалом зловмисники незаконно заволоділи грошовими коштами у сумі близько 13 тисяч доларів США..   

Слідчі Шевченківського відділу поліції повідомили зловмисникам про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч.2 ст.190 (шахрайство) та ч.3 ст. 186 (грабіж) Кримінального кодексу України. Обом затриманим суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

Проводиться досудове розслідування. 

Правоохоронці вкотре наголошують: якщо до вас телефонують і повідомляють про родича, який потрапив у поліцію, спершу попросіть співрозмовника представитись і надати адресу, а також номер телефону підрозділу, в якому він працює. Після цього варто сконтактуватися з родичами, про яких йде мова, і переконатися, де вони перебувають. Пам’ятайте, що шахраї чинитимуть на вас психологічний тиск, змушуючи вас виконувати їхні вимоги. Не панікуйте та зберігайте спокій. Обов’язково після цього повідомте у поліцію, зателефонувавши на оперативну лінію 102. 

Відділ комунікації поліції Львівської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux