Меню
Сьогодні в Україні відзначають Всесвітній день протидії торгівлі людьми
Опубліковано 30 липня 2018 року о 14:10

Від початку 2018 року працівники управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Головного управління Національної поліції у Львівській області викрили п’ять фактів торгівлі  людьми, чотири з яких задокументовані та  скеровані до суду. У двох випадках протиправні дії, пов’язані з торгівлею, вербуванням та переміщенням людей, здійснювали громадяни іноземних держав.

«Злочини, пов’язані з торгівлею людьми, на мою думку, є найбільш жорстокими та підступними. Часто зловмисники, обіцяючи дівчатам та жінкам працевлаштування за кордоном, з хорошими умовами праці та високими заробітками, фактично перетворюють їх на сексуальних рабинь – безправних, змушених жити та працювати у нелюдських умовах, не маючи надії на допомогу. Повернутись до нормального життя після такого вдається одиницям, а інші несуть з собою цей психологічний тягар все життя. Мова йде не лише про сексуальне рабство, а й про трудове та інші, але усі вони пов’язані з психологічним та інколи фізичним насильством над людиною – заляканою, з втраченою вірою та надією. Захистити таких людей є нашим обов’язком», - розповів начальник управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Головного управління Національної поліції у Львівській області полковник поліції Сергій Молотов.

Так, у березні на митному пості «Краківець» правоохоронці затримали 40-річного громадянина Німеччини , який  завербував та намагався переправити у Республіку Німеччина чотирьох молодих дівчат.

    У травні під час спроби переміщення чотирьох громадянок України через державний кордон був затриманий 39-річний громадянин Республіки Польща.

    У  червні працівники Департаменту боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Національної поліції України та управління БЗПТЛ у Львівській області, спільно з Державною прикордонною службою затримали 56-річного мешканця Вінницької області, який завербував та намагався переправити в Китайську Народну Республіку трьох  громадянок України, віком 22-23 роки.

   

Усі жінки та дівчата за кордоном повинні були займатися проституцією,  зловмисники обіцяли їм гарні умови праці  та високі заробітки.

Відділ комунікації поліції Львівської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux