Меню
У Львові правоохоронці викрили злочинну групу, яка створила бізнес з надання сексуальних послуг
Опубліковано 30 серпня 2018 року о 11:06

Вирішується питання про обрання судом для них міри запобіжного заходу.

Працівники відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління Головного управління Нацполіції Львівщини спільно з співробітниками Управління СБУ у Львівській області та за процесуального керівництва обласної прокуратури 28 серпня припинили діяльність злочинної  групи, яка налагодила бізнес з надання сексуальних послуг у Львові.

Правоохоронці встановили, що до його організації причетний 33-річний львів’янин. Він займався орендою приміщень, у тому числі – й квартири, де жінки відпочивали очікуючи клієнтів, фінансовим обліком, інтернет-сайтом, який рекламував інтимні послуги тощо. Зловмисник також здійснював загальний контроль за роботою повій (включаючи їх підбір та інструктаж) і таксистів, які їх відвозили до замовників.

Сутенеру допомагали дві жінки – 27-річна львів’янка, та 19-річна жителька міста Рівне. Вони приймали телефонні замовлення, вели облік грошей, отриманих повіями, стежили, щоб п’ятеро дівчат надавали послуги належної якості,  і застосовували штрафні санкції, якщо вони порушували вимоги встановлених умов «праці».

Під час санкціонованих обшуків, за місцем проживання організатора бізнесу і у квартирі, де перебували повії, вилучено мобільні телефони, візитки з рекламою інтимних послуг, засоби контрацепції, чорнові записи, щодо незаконної діяльності, та грошові кошти – 22 000 гривень та 2 400 доларів США. Також вилучено автомобіль зловмисника – «Ауді А6».

Львів’янину повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ч.3 ст.27 (види співучасників)  та ч.2 ст.303 (сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією) Кримінального кодексу України. Йому загрожує позбавлення волі на строк від чотирьох до семи років. Зловмисника затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Двом його спільницям повідомлено про підозру у скоєнні злочину за ч.2 ст.303 Кримінального кодексу України. Щодо усіх трьох вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу.

Досудове розслідування триває.

 Відділ комунікації поліції Львівської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux