Меню
У Львові поліцейські долучились до всеукраїнської акції «Придивись», організованій для запобігання торгівлі людьми
Опубліковано 18 жовтня 2023 року о 16:30

Участь у профілактичній кампанії, що відбулась сьогодні, 18 жовтня, напередодні Європейського дня боротьби з торгівлею людьми на площі перед Головним залізничним вокзалом у Львові взяли співробітники Управління міграційної поліції, Управління головної інспекції та сектору протидії домашньому насильству поліції Львівщини.

«Одним із пріоритетних напрямків роботи Національної поліції є боротьба з торгівлею людьми. Ми розуміємо, що такі злочини є латентними, оскільки багато громадян не розуміють і не знають, що їм робити якщо вони стали жертвами. Завдяки сьогоднішній акції ми можемо роз’яснити громадянам алгоритм поведінки і як правильно звернутись у правоохоронні органи з повідомленням щоб розслідування було об’єктивним та швидким»,- розповів в.о.заступника начальника Управління міграційної поліції Львівщини майор поліції Володимир Копотюк.

Правоохоронці нагадали людям, що у світі досі існує поняття работоргівлі, працює чорний ринок торгівлі людськими органами, існує трудова експлуатація, гострою залишається проблема залучення жінок до сексуальної експлуатації та сурогатного материнства тощо. Особливо актуальною ця загроза стала зараз, коли через воєнні дії тисячі українців стали вимушено переміщеними особами.

Поліцейські Львівщини застерігають: пам'ятайте, що жертвою торгівлі людьми може стати будь-хто, незалежно від віку та статі. Будьте обачні та обережні! Шукаючи роботу за кордоном, співпрацюйте лише з офіційними організаціями-посередниками. Тримайте постійний контакт із своїми рідними, не віддавайте документи та мобільні телефони третім особам, а також зберігайте при собі копії документів.

Якщо ви виїжджаєте за кордон як біженець, заздалегідь шукайте інформацію про центри допомоги українцям, зробіть фото- чи сканкопії своїх документів та документів дитини, зареєструйтеся в українському посольстві або консульстві.

Якщо ви стали жертвою торгівлі людьми чи вам відомо про такі випадки, звертайтеся на оперативну лінію 102, а також Національну лінію з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів за номером 527.

Ви можете врятувати чиєсь життя!


 

Відділ комунікації поліції Львівської області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux