Меню
Поліцейські затримали зловмисників за підозрою у розбійному нападі та вбивстві пенсіонерки у Стебнику
Опубліковано 28 січня 2022 року о 11:34

За скоєне затриманій, жительці Борислава, загрожує покарання - до восьми років позбавлення волі, а її спільнику, мешканцю Харківської області – до довічного позбавлення волі.

Повідомлення про тіло 79-річної пенсіонерки, мешканки міста Стебник, виявлене у її будинку, надійшло у поліцію 25 січня. До правоохоронців звернулась племінниця загиблої.

За вказаною адресою негайно виїхала слідчо-оперативна група та співробітники інших служб Дрогобицького районного відділу поліції. На тілі загиблої правоохоронці виявили сліди насильницької смерті. На обличчі були гематоми, окрім того, на шиї потерпілої був зав’язаний рушник. Як в подальшому встановили медики, причиною смерті жінки стала асфіксія (удушення).

До розкриття злочину були задіяні оперативники кримінальної поліції  та співробітники інших служб Дрогобицького районного відділу поліції, а також оперативники карного розшуку поліції Львівщини. Проведеними заходами правоохоронці встановили, що до вбивства пенсіонерки причетні жителька Борислава та мешканець Харківської області, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за грабіж. Обидва віком 27 років.

Поліцейські встановили місце перебування зловмисників та затримали їх у порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Невдовзі суд обере їм запобіжні заходи.

Встановлено, що 23 січня пообіді зловмисники прийшли у будинок під приводом продажу меду. Доки чоловік розмовляв з господинею, його спільниця непомітно пройшла у кімнату та почала шукати гроші. Проте, власниця помешкання помітила це та стала випроваджувати непрошених гостей – тоді зловмисник кілька разів вдарив її в обличчя, зв’язав руки, а рот зав’язав рушником – щоб не кричала. Заволодівши незначною сумою коштів та мобільним телефоном, нападники втекли, а їх жертву за кілька днів племінниця виявила мертвою.

Слідчі територіального підрозділу поліції повідомили зловмисниці про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.

ЇЇ спільнику повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.4 ст.187 (Розбій) Кримінального кодексу України та п.6 ч.2 ст.115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, що йому загрожує - довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.

Відділ комунікації поліції Львівської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux