Меню
Відбувся випуск перших інспекторів Служби освітньої безпеки
Опубліковано 12 липня 2024 року о 08:57

 Сьогодні, 12 липня, 152 поліцейських з Львівської, Чернівецької, Закарпатської та Тернопільської областей завершили спеціалізоване навчання, під час якого здобули ключові навички, необхідні для забезпечення належного рівня безпеки в школах.


Начальниця Управління Служби освітньої безпеки Надія Ситник зазначає, що поліцейські вивчали не лише теорію, але і пройшли практичну підготовку: весь курс навчання сприяв отриманню компетентностей майбутніми офіцерами СОБ. 


«Особлива увага приділяється вивченню вікових особливостей психологічного та фізичного розвитку дітей шкільного віку, принципам інклюзивної освіти, методикам ефективної комунікації. Офіцери СОБ зʼявляться у перших школах вже у серпні та виконуватимуть три основні функції: правоохоронну, наставницьку та просвітницьку».
Для участі у проєкті кожен поліцейський пройшов відбір, співбесіду та психологічні тести і лише після цього вони приступили до вивчення курсу на базі Львівського державного університету внутрішніх справ. 


«Офіцери Служби освітньої безпеки – це не просто правоохоронці, а фахівці з питань безпеки в освітньому закладі. Окрім своїх професійних навичок, вони повинні знати алгоритми спілкування з школярами та розуміти дитячу психологію.  Це дуже складна і відповідальна робота, яка потребує ретельної підготовки», - розповів заступник начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області полковник поліції Роман Турчак. 


До повноважень поліцейських входитиме забезпечення безпеки усіх учасників освітнього процесу, здійснення перепускного режиму, контроль території навчального закладу, комунікація з екстреними службами, особисте реагування на правопорушення, їх припинення та затримання правопорушників, а також, у випадку необхідності, проведення профілактичних бесід з дітьми щодо недопущення вживання алкоголю, тютюнових виробів та наркотиків, попередження булінгу, кібергігієни, тощо.
Окрім того, офіцери служби освітньої безпеки братимуть участь у педагогічних нарадах, комунікуватимуть з батьками учнів та братимуть участь у вирішенні конфліктів.


Не лише діючі правоохоронці можуть стати офіцерами СОБ - цивільні громадяни також можуть подавати свої анкети та брати участь у конкурсі. Вакансії за посиланням:

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux