Меню
Як не стати жертвою торгівлі людьми: поради від поліцейських Львівщини
Опубліковано 17 лютого 2022 року о 15:43

Від початку року, станом на 16 лютого, працівники Управління міграційної поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області викрили 8 фактів торгівлі людьми, за якими розпочато кримінальні провадження за ст. 149 (Торгівля людьми)  Кримінального кодексу України, зокрема, за фактами вербування жінок з метою подальшої сексуальної експлуатації у Німеччині та Чехії.

Правоохоронці нагадують, що основними формами торгівлі людьми є примусова праця, сексуальна експлуатація, використання у порнобізнесі, вилучення органів людини, використання у жебрацтві, використання у збройних конфліктах, продаж дітей, залучення жінок до сурогатного материнства тощо.

Пам'ятайте, що жертвою торгівлі людьми може стати будь-хто, незалежно від віку та статі - наприклад, при працевлаштуванні за кордоном або під час подорожей.

Тож поліцейські Львівщини радять:

- не довіряйте свої документи нікому, крім уповноважених посадових осіб (представників прикордонних служб, поліції тощо), у жодному разі не залишайте свій паспорт в якості застави;

- зареєструйтеся в українському посольстві або консульстві в країні, якщо ви плануєте залишатися там довше трьох місяців;

- зберігайте копії всіх важливих документів (віза, закордонний паспорт, національний паспорт, страховий поліс, контракт, запрошення) у безпечному місці окремо від оригіналів;

- підтримуйте постійний контакт з родичами і близькими, повідомляйте їм про зміну місця роботи або проживання.

Якщо ви потрапили у небезпечну ситуацію, зверніться у посольство або консульство України, у державні, міжнародні та громадські організації, які надають допомогу мігрантам, в організації української діаспори, а також у місцеві правоохоронні органи.

Якщо ви стали жертвою торгівлі людьми чи вам відомо про такі випадки щодо своїх родичів або знайомих, звертайтеся на оперативну лінію 102, а також на Національну гарячу лінію з питань протидії торгівлі людьми за номером 527 або 0 800 505 501.

Також можна скористатися ботом «Залишайся у безпеці»  у месенджері «Телеграм» (@stay_in_safe_ua_bot).

Бережіть себе!

Відділ комунікації поліції Львівської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux