Меню
Кінологічні підрозділи Національної поліції України отримали підтримку від шведських правоохоронців
Опубліковано 21 лютого 2024 року о 17:30

Сьогодні, 21 лютого, заступник Голови Національної поліції України Андрій Нєбитов зустрівся з керівником Департаменту миротворчих операцій Поліції Королівства Швеції Андресом Карневальдом - очільником делегації шведських правоохоронців, яка приїхала у Львів для налагодження співпраці з українськими колегами.

Метою візиту іноземних партнерів є підготовка до створення довгострокової програми підтримки Національної поліції України щодо протидії організованій злочинності, сексуальному та гендерно зумовленому насильству, та розвитку лідерства.

Шведські правоохоронці передали українським колегам спеціальні автомобілі, квадрокоптери, медичне обладнання, сухі пайки та інше обладнання, зокрема, й для кінологічних підрозділів.

«Зараз ми перебуваємо у стані війни, що потребує від нас надзвичайних зусиль, а також підтримки наших іноземних друзів. Від воєнних злочинів, скоєних рф в Україні, постраждали різні підрозділи поліції. Кінологічні підрозділи не є винятком, тому їх підтримка є дуже важливою. Поліцейські-кінологи потребують розвитку, і шведські колеги погодились допомогти нам в матеріально-технічному забезпеченні, за що ми їм дуже вдячні», - зазначив Андрій Нєбитов.

У структурі Національної поліції України функціонує Департамент організації кінологічної діяльності, який координує та контролює роботу підрозділу по всій країні. Загалом у кінологічних підрозділах поліції служить 510 кінологів та працює 904 службових собаки. У кожній області України є власні кінологічні підрозділи.

Службові собаки залучаються до гуманітарних розмінувань, пошуку зброї, вибухівки, боєприпасів та наркотиків, розшуку людей, затримання злочинців, а також несуть службу на блок-постах.

Від початку повномасштабного вторгнення рф і до кінця січня 2024 року кінологи Національної поліції України разом з службовими собаками:

- здійснили понад 29 тисяч виїздів на місця подій,

- опрацювали більше 4 тисяч викликів про замінування шкіл, лікарень, торгових центрів,

- понад 24 тисяч разів брали участь в оперативно-розшукових та інших профілактичних заходах,

- виявили більше 4 тисяч 600 вибухових пристроїв, 124 кілограми вибухових речовин та більше 154 тисяч набоїв,

- взяли участь у проведені понад 8 тисяч 600 спеціальних операцій у протидії незаконному обігу наркотичних речовин, під час яких допомогли виявити більше 485 кг наркотичних речовин

- 488 разів службових собак залучали для пошуку загиблих, в результаті чого виявлено 15 тіл,

- у складі вибухотехнічних груп перевірили 360 гектарів деокупованих територій, на яких виявили 1285 одиниць вибухівки та 195 кілограмів вибухових речовин.

Під час зустрічі Андрій Нєбитов від імені Голови Національної поліції України передав голові шведської делегації Андресу Карневальду стяг Національної поліції України, як символ дружби та взаємної підтримки.



Відділ комунікації поліції Львівської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux