Меню
Представники поліції Королівства Швеції передали колегам в Україні службові автомобілі та обладнання
Опубліковано 21 лютого 2024 року о 17:08

 Спеціальні автомобілі, квадрокоптери, медичне обладнання, сухі пайки та багато іншого отримали співробітники Національної поліції України в якості гуманітарної допомоги від іноземних колег.

Сьогодні, 21 лютого, іноземна делегація, яку очолює керівник Департаменту миротворчих операцій Поліції Королівства Швеції Андреас Карневальд, прибула з візитом до Львова, де зустрілась з представниками Національної поліції України на чолі з начальником відділу організації кінологічної діяльності Національної поліції України підполковником поліції Світланою Коломієць.

«Делегація поліцейських-кінологів з України вже їздила на навчання до Королівства Швеція, і це був перший етап нашої співпраці. А сьогодні відбувся візит наших шведських колег в Україну, в рамках якого іноземні колеги привезли нам обладнання, зокрема, й для кінологічної служби, а також для інших підрозділів. Це допоможе нам ефективніше фіксувати та розслідувати воєнні злочини, вчинені на території України, і в подальшому представляти матеріали в суді», - розповіла Світлана Коломієць.

В рамках гуманітарної допомоги шведські правоохоронці передали своїм українським колегам п’ять спеціальних автомобілів Volvo та мікроавтобус Volkswagen, більше ста безпілотних літальних апаратів, сухі пайки, турнікети, захисне взуття для службових собак, аптечки першої допомоги, оклюзійні пов’язки та інше обладнання, необхідне для ефективного виконання службових завдань.

Учасники зустрічі відвідали Центр швидкого реагування на злочини та події у Львові, де провели спільну нараду, після якої українські поліцейські ознайомили шведських колег з роботою оперативників карного розшуку, Кінологічного центру, операторів служб 102 та 112, відділу криміналістичного забезпечення, співробітників сектору протидії домашньому насильству, а також відділу психологічного забезпечення поліції Львівщини, а також показали техніку та обладнання, які використовують у службовій діяльності.

«Сьогодні ми зробили великий крок до співпраці з Національною поліцією України і це прекрасна нагода передати автомобілі та дрони, які використовуватимуть для роботи наші колеги. Я вражений презентаціями роботи підрозділів української поліції, і хочу зазначити, що професійний рівень поліції в Україні в багатьох аспектах не поступається поліції Швеції, тому, сподіваюсь, наша подальша співпраця буде плідною для двох сторін», - зазначив Андреас Карневальд.



Відділ комунікації поліції Львівської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux