Меню
Літні канікули – час уважніше доглядати за своїми дітьми
Опубліковано 17 червня 2022 року о 11:38

Правоохоронці попереджають про необхідність батькам приділяти якомога більше уваги своїм дітям у період літніх канікул. Зокрема, в умовах воєнного стану, батьки повинні стежити за виконанням дітьми правил поводження під час воєнного стану, перебування в укриттях під час повітряної тривоги, попередити про категоричну заборону торкатись небезпечних предметів і таке інше…

Окрім того, в період літніх канікул завжди зростає кількість нещасних випадків, в яких травмуються, а деколи й гинуть діти. Пояснюється це просто – діти, котрі зазвичай багато часу проводять у навчанні та за підготовкою домашніх завдань, влітку мають багато вільного часу, а батьки не завжди можуть проконтролювати де, з ким та за якими справами вони проводять своє дозвілля.

Серед інших небезпек, які підстерігають дітей влітку – небезпека потрапити у непередбачувану ситуацію на воді. Часто забави зі стрибками у воду, змагання у плаванні та катання на різноманітних плавзасобах, зроблених з підручних матеріалів, завершуються неприємностями – і добре, коли поруч є хтось - чи товариш, чи випадковий очевидець, хто має відповідні навички і може врятувати дитину, котра наковталась води і тоне.

До переліку небезпечних місць, де діти можуть травмуватись входять незавершені будівлі, де завжди є ризик впасти з висоти або ушкодити ногу чи руку та лісові масиви, де можна заблукати. Гра дітей з вогнем також часто призводить до трагічних наслідків – опіків, а у деяких випадках і смерті.

Їзда на велосипеді – не завжди безпечне заняття, особливо у населених пунктах із значним трафіком. Обов’язково нагадайте дітям Правила дорожнього руху, зокрема, пункти про особливості руху та експлуатації двоколісних транспортних засобів, а також подбайте про захисне спорядження – шоломи, наколінники та інше. Окремо наголосіть на необхідності неухильно дотримуватись ПДР, переходячи проїзну частину.

Також батькам слід не забувати, що відповідальність за ваших дітей у період, коли вони перебувають без нагляду, повністю лежить на вас. І у випадку, коли з вашою дитиною трапляється якась неприємність, а ви не запобігли цьому, ви можете бути притягнуті до адміністративної, а у деяких випадках - навіть до кримінальної відповідальності.

Поставтесь відповідально до нагляду за своїми дітьми у період літніх канікул. Це справді важливо!

 

Відділ комунікації поліції Львівської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux