Меню
На Львівщині від початку року поліцейські притягнули до відповідальності понад пів тисячі нетверезих водіїв
Опубліковано 04 лютого 2022 року о 16:09

Щодня правоохоронці проводять з учасниками дорожнього руху превентивну роботу, попереджаючи про небезпеку та передбачену законом відповідальність за керування транспортним засобом у стані  сп’яніння.

Протягом січня на Львівщині відбулося 20 ДТП за участю нетверезих водіїв, у двох з яких тілесні ушкодження отримали двоє осіб. Від початку року співробітники поліції Львівщини та патрульної поліції  склали 559 адмінпротоколів за ст.130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Нагадуємо, що минулого року набув чинності закон № 1231 щодо посилення відповідальності за порушення Правил дорожнього руху, який передбачає збільшення штрафу за керування у стані алкогольного сп’яніння.

Зокрема, за таке правопорушення, вчинене вперше, передбачено штраф у розмірі 17 тисяч гривень з позбавлення права керувати транспортним засобом на один рік, за повторне правопорушення протягом року – 34 тисячі гривень з позбавленням права керування на три роки та з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого, а за порушення, вчинене втретє протягом року, - 51 тисяча гривень  штрафу з позбавленням права керування на 10 років із конфіскацією транспортного засобу.

Крім того, минулого року Кримінальний кодекс було доповнено ст.286-1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння), що передбачає кримінальну відповідальність для нетверезих водіїв, з вини яких потерпілі загинули або отримали тяжкі тілесні ушкодження важкого чи середнього ступеня тяжкості. Правопорушення карається позбавленням волі на строк від трьох до дванадцяти років.

Поліцейські Львівщини постійно патрулюють автошляхи та проводять профілактичну роботу з учасниками дорожнього руху, закликаючи не керувати транспортним засобом у стані сп’яніння.

Відділ комунікації поліції Львівської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux